Maris Mägid – tuntud sportlase nimekaimud

Fotod: erakogu, Reet Rand

Fotod: erakogu, Reet Rand

Pihtlas sündinud Maris Mägi (33, fotol vasakul) räägib, et temal on nimede segiajamisi juhtunud peamiselt raamatukogus.

“Mõnda aega tagasi oli seal süsteem, et ütlesid nime ja siis otsiti sind nime järgi andmebaasist üles,” selgitab Maris, kelle sõnul lõppes see tavaliselt imestava ohkega, et “Teid on ju lausa seitse, milline siis teie neist olete?”. Olgu öeldud, et see juhtus kümmekond aastat tagasi Saaremaa keskraamatukogus – siis oli Maris Mägisid maakonnas veel rohkem. Kuid sünniaasta ja elukoha järgi saab ikka edukalt tuvastatud, millise Marisega on tegu.

Maris meenutab, et sügisel ülikoolis oli tal sarnane juhus. Võeti andmed lahti ja avastati, et ei olegi temaga tegemist. Ohati vaid, et “oh jumal, teid on lausa viis”. Ka eesti sprinteri ja tõkkejooksja Maris Mägiga seoses meeldis sõpradele tema kallal nokkida. “Kui kusagil temast jälle mõni uudis oli, siis sain õnnitlusi, et tubli, Maris,” naerab ta südamest.

Naljakaid juhtumisi on olnud veel. Nimelt on Maris Lätis mehenimi ja kunagi pärast gümnaasiumi lõppu sai ta sõjaväekutse, hiljuti kirjutas aga keegi talle, et on leitud dokumendid Maris Mägi nimele. “Vastasin, et mul on õnneks kõik dokumendid alles ning loodetavasti sai too teine Maris Mägi oma dokumendid ilusti kätte,” räägib ta.

Ivika Laanet


Kuressaares elav Maris Mägi* (20) sai ühest oma nimekaimust teada täiesti juhuslikult omaenese täditütre pulmas.

See on naerusuise Marise sõnutsi ka ilmselt ainus konkreetne juhtum, kus tema ja üks ta nimekaim on päriselt segamini läinud.

Ta räägib, et pulmapaika jõudes tuli laualt võtta nimesildid ja endale rinda panna. Ühed sildid olid seal roosat värvi ja teised sinised. Alguses ei saanud ta arugi, miks need erinevat värvi on. “Nägin, et Maris Mägi oli sinise sildi peal, ja selle võtsingi.”.

Pärast tehti aga üks pulmamäng – mis see täpselt oli, Maris enam ei mäletagi, sest see lugu juhtus juba 2008. aastal ehk seitse aastat tagasi –, aga sinna mängu kutsuti Maris Mägi ja nõnda ta sinna ka läks. “Siis tuli teine Maris Mägi ka ja selguski, et Maris Mägisid on seal kaks,” räägib ta.

Marise sõnul olid toona kõik üsna üllatunud. Tegelikult tähistasid sinised nimesildid pulmapeol peigmehe sugulasi ja roosad pruudi omi. Maris seda ei teadnud ja nagu juba mainitud, hakkas talle näppu sinine silt, ehkki tema oli hoopis pruudi sugulane. “Selline tore segadus oli,” naerab ta.

Kertu Kalmus

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 865 korda, sh täna 1)