Hansol uus tamm sihikul (1)

Heiki Hanso toimetamised on pakkunud suurt rõõmu pea kogu Eesti rahvale. Oli ju tema südameasi ja suuresti ka tema teene, et Orissaare tamm Euroopa aasta puuks valiti. Selliseid energilisi, silmapaistvaid ja teotahtelisi inimesi võiks olla veelgi rohkem.

Nüüd on ta oma tähelepanu suunanud Väikese väina tammile. Heikis on kõvasti usku ja tahtmist ning ka eesmärk on tal igati õilis. Kes siis ei tahaks, et rannakalurid ikka jätkusuutlikud oleksid ja traditsioonid püsiksid. Paraku on kahtluse all, kas Väikese väina tammi avade rajamine Hanso eesmärkidele kuidagi kaasa aitab.

2009. aastal valminud uuring ütleb, et tammi avad Väikese väina seisundit ei parandaks. Järelikult on enne avade tegemist vaja uuringut, mis vastupidist väidaks. Uurida saavad aga ainult vastava kvalifikatsiooniga isikud ning neil peab selleks kas mingi huvi või põhjus olema. Põhjuse annaks kindlasti laiaulatuslik avalik huvi. Hanso on aga avaliku huvi tekitamises üsna vilunud tegelane. Eks aeg annab arutust, kuhu see kampaania omadega jõuab.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 409 korda, sh täna 1)