EKRE loob Saaremaal oma ringkonna (27)

maria kaljusteTuleval reedel toimub Kuressaare lossi roosas saalis Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Saaremaa ringkonna avakoosolek, kus valitakse piirkonna esimees ja juhatus.

“EKRE on loodud, et pakkuda väljundit sarnase rahvusliku maailmavaatega ja põhimõtetega inimestele,” ütles Orissaare vallas elav Maria Kaljuste (fotol), lisades, et on aeg need inimesed, kellele erakonna saatus korda läheb, kokku kutsuda.

“Tegelikult ei ole asi isegi mitte erakonnas, vaid poliitikas, mida läbi selle erakonna aetakse,” märkis ta.

Kaljuste tõi ühe näitena Mark Muru Facebookis öeldu, et see komejant (feminismi upitamine, sookvoodid jne) on hakanud tegelikult naisi juba naeruvääristama. Keegi võiks enne taoliste jamade genereerimist naistelt ka küsida, kas nad üldse tahavad sellist pealesurutud abituks tegemist.

“Psühholoogi, ema ja naisena olen temaga 100% nõus,” kinnitas Kaljuste, viidates, et asjad lähevad lausa kiirrongiga rappa, kui keegi ei sekku. Kaljuste sõnul ei võta ta seda kui erakondade ja omavalitsuste vahelist võisturügamist, vaid kui midagi mõnusat ja tasakaalukat, mis inimesi ühendaks ja väärtustaks tavalist talupojamõistust.

Seda, kas temast saab EKRE kohaliku juhatuse esimees, Kaljuste ei eitanud ning kinnitas, et tal on plaan olla sel teemal kambas. “Kuhu mind esitatakse, kes ja kas mind kuhugi valib, see selgub 10. aprillil,” möönis ta. Kaljuste lisas, et talle on selge, et selle maailma väärtused, kus tema lapsed veel kaua elama peavad, ei sobi talle enam, ja see paneb liigutama.

Küsimusele, miks ta on otsustanud oma maailmavaadet muuta (eelnevalt oli Maria Kaljuste Reformierakonna toetaja-liige – toim), vastas Kaljuste, et tema on ikka tema ise, taluperenaine Orissaarest. “Minu arusaam elu põhiväärtustest on väga konkreetne ja lihtne,” kinnitas ta, viidates, et Reformierakonnaga seob teda vaid see, et ta on ühel korral kandideerinud nende nimekirjas, sest tänu viletsatele seadustele oli see pilet vallavolikogusse, kuhu ta soovis saada.

“Tulevikuperspektiiviks pean seda, et, võin oma lapsele südamerahuga “Pipi Pikksuka” raamatut lugeda, nii et seal oleks neegrikuningas sees.”

Selle kohta, kui suur liikmeskond võiks EKRE-l Saaremaal olla, arvas Maria Kaljuste muiates, et vähemalt 51% siinsest rahvast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 220 korda, sh täna 1)