Stebeli patareisse plaanitakse elamusmajutust (2)

Torgu vallal on valmimas ambitsioonikas plaan hakata Stebeli patareis pakkuma tänapäeva maailmas nii populaarset elamustega seotud majutust. Kuigi kuuldavasti sooviksid tippkokad avada Stebelis restorani, otsustas Torgu vald ise sõjamälestisega teenima hakata.

Saarte Häälele on näidatud eskiislahendusi, mille kohaselt pumbatakse vett täis olevad katakombid tühjaks. Seejärel paigutatakse sinna voodid ja eraldatakse hädapärased ruumid ihuhädade ajamiseks. Osa ruume jäetakse siiski vett täis ja neis saab ööbida akvalangiga. Sellist tüüpi majutust mujal maailmas veel ei pakuta.

Veel ühe erilise nüansina hakatakse ööbijaid hommikul äratama renoveeritud suurtükist paugutades. Enne laskmist antakse Liivi lahes olevatele laevadele ka häire, et nad võivad suurtüki tabamuse saada.

Sõrves sõjamuuseumi pidava Tõnu Veldre sõnul on Torgu valla idee suurepärane. Veldre ise hakkab välja laenutama sõjaaegset varustust ,millega saab end Stebelis tunda täiesti ajastutruult.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 579 korda, sh täna 1)