Salmekad viisid oma öitsva kibuspuu Lätti (2)

LUSTLIKUD SALMEKAD: Tea Merivald, Viljar Merivald, Silver Õun, Elika Sepp, Viljer Lõbus, Marina Maasik, Maire Sillavee, Kaupo Sirel, Annika Juhandi, Annika Lii, Mirle Arge, Margus Lepik ja Kalmer Poopuu koos festivali maskotiga. Foto: Meelis Juhandi

LUSTLIKUD SALMEKAD: Tea Merivald, Viljar Merivald, Silver Õun, Elika Sepp, Viljer Lõbus, Marina Maasik, Maire Sillavee, Kaupo Sirel, Annika Juhandi, Annika Lii, Mirle Arge, Margus Lepik ja Kalmer Poopuu koos festivali maskotiga. Foto: Meelis Juhandi

Salme vallateater tähistas rahvusvahelist teatripäeva 27. märtsil väljasõiduetendusega Häädemeeste vallas Treimani rahvamajas ja kaasa võtsid nad sinna oma “Randas öitseb kibuspuu…”.

Vallateatri eestvedaja Maire Sillavee ütles, et Treimani on viimane Eesti kultuurimaja enne Läti piiri, ja seejuures andis ta edasi sealse rahvamaja juhataja Viljar Soomre tervitused kõikidele tuttavatele saarlastele. Treimani polnud aga sugugi salmekate sõidu lõpp-punkt.

Järgmisel hommikul jätkati oma teatrireisi, vastates kutsele Liepajast. Seal toimus rahvusvaheline harrastusteatrite festival, läti keeli “Te un nekur citur” ehk eesti keeles “Siin ja ei kuskil mujal”. Festivalil osales Sillavee sõnul neli Läti ja kaks Leedu harrastusteatrit ja üks Eesti teater.

Salme vallateater osales sel festivalil juba teist korda, 2009. aastal mängiti seal Andrus Kiviräha “Kalevipoega”. “Peab ütlema, et see oli võõrustajatel siiani meeles. Vastuvõtt oli väga soe ja südamlik, oli tunda, et olime oodatud sõbrad.”

Etendus läks Salme näitlejatel hästi. “Teksti kohatisest mittemõistmisest aitasid üle saada laulud ja tantsud, kuigi paljundasime ka teksti lühikokkuvõtet läti ja vene keeles ning lisasime kavalehtedele,” rääkis Maire Sillavee. Tema arvates mõjus publiku ja žürii positiivne tagasiside hästi ilmselt kogu vallateatri 16-liikmelisele seltskonnale. “Tagasisõit läks imekähku suure naeru ja naljaga,” märkis ta.

Festivali kokkuvõtete tegemise ajaks oldi juba Virtsu kail. “Saarlaste saatus – ikka tuleb sellistest kohtadest poole pealt ära tulla.” Kas ka mingi paremusjärjestus tehti, vallateater seni ei tea. “Võib-olla ei tehtudki mingit järjestust, oli lihtsalt selline teatripidu,” ütles Sillavee.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 574 korda, sh täna 1)