Saarel avastati vaid kolm registreerimata töötajat (2)

Maksu- ja tolliamet (MTA) kontrollis eelmisel nädalal Lääne-Eesti 204 ettevõttes töötamise registreerimist. Kokku 643 töötajast olid tööandjad registreerimata jätnud vaid 14 ehk 2 protsenti.

MTA kontrolliosakonna juhataja asetäitja Kaido Lemendiku sõnul valmistasid Pärnu-, Järva-, Rapla-, Saare- ja Hiiumaa ettevõtted maksuhaldurile viimaste kontrollide põhjal meeldiva üllatuse. Kui veel eelmise aasta kolmandas ja neljandas kvartalis oli töötamise registris registreerimata isikute osakaal Lääne-Eestis 9%, siis viimased andmed näitavad, et see on kahanenud vaid paari protsendini.

Seekordne kontrollimine oli Lemendiku sõnutsi suunatud eelkõige suurema ümbrikupalga riskiga valdkondadele. “Tulemused näitasid, et ka varem probleemsetes sektorites on selge muudatus toimunud ja musta tööjõu kasutamine on märgatavalt vähenenud,” selgitas Lemendik.

Maakondade lõikes oli kõige parem tulemus Järvamaal, kus ei tuvastatud ühtegi registreerimata töötajat. Pärnumaal oli 388 töötajast registreerimata 7, Raplamaal 64 töötajast 3, Saaremaal 23 töötajast 3 ja Hiiumaal 79 töötajast üks.

Kogu Eestis tehtud kontrollimise põhjal on registreerimata töötajate osakaal selle aasta esimese kahe kuu jooksul olnud 8 protsenti, sealhulgas ehituses ja jaekaubanduses 7 protsenti ning toitlustuses 5 protsenti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 032 korda, sh täna 1)