Õpilased läksid vahetusse (3)

Juba seitsmendat korda lähevad Kuressaare linna koolide õpilased kolmeks päevaks vahetusse, et kogeda, kuidas kulgeb õppetöö teistes koolides.

31. märtsist 2. aprillini kestvast õpilasvahetusest võtavad osa Kuressaare gümnaasium, Saaremaa ühisgümnaasium, Kuressaare Vanalinna kool, Leisi keskkool ja Orissaare gümnaasium. Kokku osaleb õpilasvahetuses 27 õpilast 7.–11. klassidest. Vahetust koordineerivad koolide õpilasesindused ja huvijuhid.

Endine Kuressaare gümnaasiumi huvijuht Anneli Meisterson, kes traditsiooniks kujunenud ettevõtmise loomise juures oli, ütles, et eesmärk oli virgutada koolielu: “Et rikastada koolielu ja näha, mis mujal toimub.” Samuti on tema sõnul oluline uute sõprade ja tutvuste hankimine. Meisterson märkis, et õpilasvahetus toob ka õpetajad rutiinist välja, sest õpilased ei ole kõigis koolides õppimisega alati sama kaugel.

Meisterson ütles, et õpilasvahetus aitab kindlust leida näiteks neil gümnasistidel, kel on koolivalik jäänud hingele kripeldama. Tema sõnul on õpilasvahetuses osalenud õpilane vähemalt ühel korral ka tõepoolest kooli vahetanud. “Kui käid korra ära, siis tundub oma kool ka palju armsamana,” lisas Meisterson, viidates, et õpilasvahetus võib samas anda ka kindlust, et on tehtud õige valik.

Ave Mägi Kuressaare gümnaasiumi õpilasesindusest ütles, et KG-s oli üksteist soovijat ja kõik nad said õpilasvahetuses osaleda. “Enamik on gümnasistid, kes tahtsid vaadata, kuidas SÜG-is on. Et kas nad tegid ikka õige otsuse, et meie gümnaasiumisse tulid,” rääkis Mägi.

Iga õpilane, kes õpilasvahetusest osa võtab, on kohustatud oma päeva kohta kokkuvõtte kirjutama. Neid saab lugeda aadressil http://opilasvahetajad.blogspot.com/.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 139 korda, sh täna 1)