Orissaarele tõusis kümneaastase vaheaja järel korvpallitroonile (FOTOD)

VÕIDURÕÕM: Alari Hiis ja Tormi Niit võidukarikaga. Foto: Irina Mägi

VÕIDURÕÕM: Alari Hiis ja Tormi Niit võidukarikaga. Foto: Irina Mägi

Viimati 2005. aastal maakonna meeste korvpallimeistrivõistlused võitnud Orissaare Rock alistas finaalseeria kolmandas otsustavas kohtumises Tesmani 76 : 67 ja võttis hinnalise karika taas oma valdusse.

Orissaare Rocki treener Mati Rüütel ütles, et plaan oli jätta kõik väljakule ja vastasele terve mängu jooksul üle väljaku peale käia. “Pink oli pikk, tegime vahetusi, saime suruda ja tempot üleval hoida,” kirjeldas ta edu toonud taktikat. “Andre Kuntsel ja Tormi Niits olid täna suureks abiks, tänu neile sai seda taktikat rakendada. Tegime oma kaitsega Tesmani elu raskemaks ja see tõi ka võidu.”

Tesmani treener Riivo Allik tunnistas, et parem meeskond võitis. “Orissaarele pole kunagi häbi kaotada, sest nad on praegu Saaremaal kõige meeskondlikumat ja ilusamat korvpalli mängiv meeskond,” tõdes ta.

Kuressaare spordihoones mängitud kohtumist kontrollis algusest lõpuni Orissaare Rock. Nad said Alari Hiisi korvidest 4 : 0 ette ja võitsid avaveerandi 20 : 11. Seejärel katsetas Tesman varem edu toonud maa-ala kaitsega ja vahe vähenes 26 : 32-le.

“Plaan oli mitte astuda vanadele rehadele,” rääkis Riivo Allik. “Tahtsime maa-ala kaitsega mitte üle pingutada ja see töötas täpselt kolm nende rünnakut. Panime rõhku mees-mehele, et kõik oma mehes korralikult kinni oleks ja eks siis näib, kummale poole kukub.”

Rocki mehed said vastaste kaitseformatsiooni muudatusest kiiresti üle, poolaeg võideti 41 : 30 ja viimast kümmet minutit alustati 61 : 48 eduseisult. Ent nagu varemgi, polnud Tesman oma viimast sõna veel öelnud. Mängida jäi 2.22, kui Egert Väinaste vähendas kaotusseisu 67 : 71-le.

“Meil on hea näide esimesest mängust, et mängitakse lõpuni,” märkis Riivo Allik. “Ütlesin kohe meestele, et isegi kui me oleme kümne punktiga taga, proovime lõpuni mängida. Nägime väikest võimalust. Aga me ei saanud maa-alasse minna, sest nad oleksid mänginud igal rünnakul 24 sekundit ja me ei oleks jõudnud vahet kinni mängida.”

Kui finaalseeria avakohtumises tuli tiitlikaitsja raskest seisust välja, siis seekord mitte. Gert Kaldmäe, Markus Metsala ja Raul Koppel vormistasid lõppseisu 76 : 67.

Mati Rüütel märkis, et õnneks suudeti seekord Tesmani spurt ära hoida. Tema hinnangul läksid mehed piisavas eduseisus natuke kärsituks ja tahtsid paar otsustavat korvi kohe kiiresti ära teha, aga ei leidnud kõige paremaid lahendusi.

“Läksime kaugvisete peale, kuigi oleks pidanud hoidma teravust, sest vead olid täis ja oleks saanud vabaviskejoonele,” lausus treener.

Võitjatele tõid Tormi Niits 22 ja Gert Kaldmäe 14 punkti, kaotajate resultatiivsemad olid Raigo Sooär ja Egert Väinaste 20 punktiga.


 

Meistrivõistluste pronks Saare Erekile

Maakonna meeste korvpallimeistrivõistluste pronksmedalid kuuluvad Saare Erekile, kes võitis kolmandas otsustavas kohtumises BC Käsat 69 : 67.

“Me ei mänginud neid üle, võitlesime iseendaga, et kas me suudame targalt mängida, ei kiirusta ja ei tee lollusi,” rääkis Saare Ereki treener Allar Raamat. “Kohati saime hakkama, kohati ei saanud. Õnneks Käsa ei olnud ka kõige parem, sest kui neil ikka Kalmer Vinterit ja Indrek Õunpuud ei ole, siis on jama majas.”

BC Käsa treeneri Urmo Talistu sõnul pakkusid Ereki mehed ise neile selle mängu võitu, kuid kõik jäi meeskonna enda taha. “Me ei olnud kindlad, kuid kindlasti andis tunda ka vigastatud Kalmer Vinteri puudumine,” tõdes ta.

Tasavägiselt kulgenud kohtumises sai BC Käsa kolmandal veerandil ette 60 : 52. Neljandal veerandil tabas neid aga mõõn, kui kaheksa ja poole minutiga suudeti visata vaid neli punkti. Nii sai Erek järele ja Innar Varese tabavatest vabavisetest võideti 69 : 67.

Allar Raamat tõdes, et lõpus oli võiduvõimalus mõlemal meeskonnal ning et see kaldus Saare Erekile, on puhas juhus. “Kui olime pikalt taha jäänud, siis küsisin meestelt, kas nad tahavad võita või ei taha, sest nad kippusid üle pingutama. Jõudsime järele ja läksime mööda,” lausus ta.

Urmo Talistu hinnang oli, et BC Käsa mehed väsisid lihtsalt ära. “Üldfüüsiline baas ei ole enam nii hea kui varem, sest lõpus oli pallikaotusi kümme rünnakut järjest,” konstateeris ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 500 korda, sh täna 1)