Kadri hoiab silma peal Eesti julgeolekul (1)

JONNI ON: Kadri Peeters teab, et kui midagi väga tahta ja selle nimel vaeva näha, siis on kõik võimalik. Foto: Tauno Tõhk

JONNI ON: Kadri Peeters teab, et kui midagi väga tahta ja selle nimel vaeva näha, siis on kõik võimalik. Foto: Tauno Tõhk

Eesti peaministri Taavi Rõivase julgeolekunõunik* Kadri Peeters leiab, et maailmale võib nii ühte- kui teistpidi tiiru peale teha, ent kõige parem on ikkagi Saaremaal.

Kui Kadri Peetersi (35) käest küsitakse, kust ta pärit on, vastab ta ikka: “Saaremaalt.” Välismaalased ütlevat siis, et nad ei tunne sellist riiki. Ta endine töökaaslane NATO-st uuris suisa terve nädalavahetuse, kus see Saaremaa täpselt asub.

Uuel töönädalal teatas, et tegi kindlaks – Saaremaa on Euroopa keskpunkt, kui arvestada kõiki Euroopa saari Assooridest ja Franz Josephi maast Kreeta ja Islandini. “Olen korduvalt öelnud, et maailmale võib ühtepidi tiiru peale teha ja siis teistpidi, aga kõige parem on ikka Saaremaal,” nendib ta.

Mereäärsest koolist

Kuressaares sündinud, käis praegune julgeolekunõunik esimesed üheksa klassi “selles mereäärses koolis”, nagu ta ise ütleb, ehk Kuressaare gümnaasiumis (KG). Tänulik on ta koolipõlvele mõeldes paljudele.

Tänu kuulub algklassiõpetaja Valve Raunale, kes õpetas teda korralikult käituma, oma peaga mõtlema ja oma riigist lugu pidama. Tänusõnu jagub tal ka põhikooli klassijuhatajale Ave Viherpuule (Soodla), kes õpetas teda korralikult inglise keelt rääkima ja mitte kartma ettesattuvaid võimalusi.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 969 korda, sh täna 1)