Soneburg jääb töötajate puuduse tõttu suletuks (5)

Orissaare aleviku kohvik-restoran Soneburg, mis jaanuarist suleti, kuid pidi esialgsete plaanide kohaselt kevadel uuesti uksed avama, lõpetab tegevuse ja maja on müüki pandud.

“Kohvikut me enam lahti ei tee,” ütles Sonenburgi juhataja Maarja Kumpas, lisades, et ainus, mida jätkuvalt pakutakse, on catering. Nii kaua, kui maja on müümata, tegutsetakse veel seal. Kui maja õnnestub maha müüa, organiseeritakse köök mujale.

Põhjus, miks ligi kuus aastat tegutsenud kohvik uksed suleb, on heade töötajate puudus. “Eriti nadi lugu on just kokkade poole pealt,” nentis Kumpas, kelle sõnul pole suveks töötajaid leitud ja loobuti otsimast. “Head töötajad on endale töökoha juba leidnud,” lisas ta.

Kumpase sõnul oli kogu ettevõtmise kasutegur suhteliselt null. Orissaarde tuli järjest söögikohti juurde ning nii väikeses kohas kui Orissaare on mitme toitlustusettevõtte olemasolu korral keeruline hakkama saada. Ka panustas ettevõte mõnda aega tagasi just ruumide laiendamisse, ja seda endise kontoritarvete poe arvelt. “Aga pole mõtet, kui sinna ainult raha läheb ja midagi tagasi ei tule,” ohkas Kumpas, viidates, et millestki peab ju elama ka. Kuressaares asuvat Roomassaare kohvikut renditakse jätkuvalt edasi.

Seni maja ostmise vastu huvi tuntud pole. Kohvik tegutses hoone esimesel korrusel, teisel korrusel on neli kahetoalist korterit, millest kolm vajab renoveerimist. Võimalik on välja ehitada ka ärkli- ja keldrikorrus. Maja on müügis hinnaga 205 000 eurot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 655 korda, sh täna 1)