Muhu külavanemad kogunesid teabepäevale (3)

Raido LiitmäeKolmapäeva õhtul said Hellamaa külakeskuses kokku Muhu valla kakskümmend külavanemat ja vallaametnikud. Arutati eelkõige igapäevaelu küsimusi.

“Külavanematel on Muhu kogukonna elus olnud kandev roll küla ja valla vahel,” ütles Muhu vallavanem Raido Liitmäe (fotol). Just külavanemad on tema sõnul need, kes toovad külade mured ja rõõmud vallamajja.

Vallavanema sõnul oli hea tutvustada selle aasta ettevõtmisi ja suuremaid investeeringuid (noortekeskuse ehitus, teede investeeringud, lasteaia söögisaali ehitus jms), kuna 2015. aasta eelarve oli just vastu võetud.

Kuna praegu koostatakse valla teehoiukava 2015–2019, siis oodatakse ka külavanematelt ettepanekuid teeremontide ja muu sellega seonduva osas. Kohtumisel edastati külavanematele ka päästeameti palve vaadata oma külas üle teede ääres kasvavad puud ja võsa.

Kuna Muhu vallal on sel aastal 25. sünnipäev, siis arutati päris pikalt selle tähistamist. Näiteks on plaanis välja anda kõiki Muhu külasid ja sealseid talusid kajastav fotoalbum. Valla arendusnõunik Annika Auväärt jagas infot selle kohta, kuidas ja kuhu on aktiivsetel küladel, seltsidel, seltsingutel võimalik esitada projektitaotlusi, et oma häid ideid ellu viia.

Külavanemate koosolekud toimuvad Muhus traditsiooniliselt kaks korda aastas, kevadel ja sügisel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 562 korda, sh täna 1)