Liiklusohtlikud kohad lugesid üles ka Leisi ja Valjala (7)

Saare maavalitsuse üleskutsele anda teada liiklusohtlikest teelõikudest oma territooriumil vastasid ka Leisi ja Valjala vallavalitsus. 

Leisi abivallavanem Enno Reis teatas, et kõige liiklusohtlikumad kohad Leisi vallas asuvad Leisi alevikus seda läbivatel riigimaanteedel. “Puuduvad võimalused (kõnnitee, kergliiklustee) jalakäijate ja jalgratturite ohutuks liiklemiseks, samuti puudub nõuetekohane tänavavalgustus,” nentis Reis.

Iseäranis liiklusohtlik on tema sõnul lõik aleviku keskusest koolimajani. Reis lisas, et maanteeamet on nimetatud probleemist teadlik ja et maanteeameti tellimusel on 2014. aastal valminud ehitusprojekt kõnniteede rajamiseks.

Veel märgib ta oma kirjas, et liiklusturvalisuse seisukohalt vajavad ümberehitamist Võlupe–Pärsama ja Tutku–Pärsama ristmik Pärsama keskuses ning valla omandis oleva Karja tee ristumine Laadjala–Karja teega.

Valjala vallas on Kuivastu poolt tulles probleeme vasakpöörde sooritamisega Valjala aleviku poole, kui sõidetakse autokolonnis ja Kuressaare poolt on vastutulijaid.

“Kogu suurel kiirusel liikuv kolonn peab vasakpöörde sooritaja tõttu kas seisma jääma või sõitma temast paremalt mööda, kaldudes osaliselt teepeenrale,” selgitas vallavanem Aare Martinson, lisades, et eriti ohtlik on sellise manöövri sooritamine pimedal ja vihmasel ajal.

Lahendusena pakub Martinson välja ristmikuala laiemaks ehitamise, et linna poole sõitvad autod mahuksid vasakpöörde sooritajast probleemideta mööda. Liiklusohtlikuna leidis märkimist ka ristmik, mis jääb Valjala teeristist sadakond meetrit linna poole.

Lisaks tegi vallavalitsus ettepaneku kaaluda Valjala alevikus asuva kergliiklustee pikendamist kiriku juurest lasteaiatee ristini.

“Praegu peab kasutama Valjala–Kallemäe tee perve ja ületama sõidutee suvalises kohas, et lasteaeda jõuda,” selgitas Martinson.

Tänavu on maanteeametil kavas Saare maakonnas ümber ehitada vähemalt kaks liiklusohtlikku kohta. Plaanis on rajada Leisi alevikku üle poole kilomeetri kõnniteed ja valgustust. Lisaks on kavas Muhu Liiva külas asuva ristmiku ümber-
ehitus ja valgustamine.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 868 korda, sh täna 1)