Kuressaare võimukoalitsioon esialgu ei muutu (6)

Toomas Takkis ja Jaanus Tamkivi. Foto: Raul Vinni

Toomas Takkis ja Jaanus Tamkivi. Foto: Raul Vinni

Vaatamata sellele, et Kuressaare koalitsioon arutas eile Reformierakonna ettepanekuid, ametlikku vastust opositsioonile ei antud. SDE fraktsiooni juhi Jaanis Prii sõnul peaksid ettepanekud olema sisulisemad.

Reformierakond saatis üleeile kirja, kus tundis muret linna konkurentsivõime pärast ja tegi ettepaneku alustada läbirääkimisi kolmepoolse koalitsiooni moodustamiseks. Saarte Hääle andmetel ei ole koalitsioonierakonnad siiski eriti huvitatud kolmese võimuliidu moodustamisest.

Volikogu eilsel istungil ei teinud Reformierakond ka ühtegi avaldust, kuigi näiteks volikogu esimehe võimalikust umbusaldamisest räägiti juba eelmisel nädalal. Volikogu järgmine istung toimub tuleval neljapäeva ning seal peaks valitama ka uus linnapea. Kandidaat on praegune abilinnapea Madis Kallas.

Kuigi Hannes Hanso on ametlikult veel linnapea kuni esmaspäevani, oli eile volikogu ees oma viimase kõne pidanud Hanso opositsiooni suhtes üleolev ja tegi sarkastilisi märkusi, millest said aru vaid tema ja opositsionäärid ise.

Linnapea suhtumist linnaasjadesse näitas ka see, et kui koalitsioon võttis jäätmehoolduseeskirja muutmise juures aruteluks vaheaja ja läks koos linnavalitsusega kõrvalruumi nõu pidama, siis linnapea nendega ei liitunud ning veetis aega volikogu saalis.

Riigikogust naasnuna võttis volikogu saalis koha sisse Jaanus Tamkivi, kes kohe ka aktiivselt volikogu töösse sekkus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 928 korda, sh täna 1)