Orissaare vald kaalub bussijaama hoone müümist (9)

ORISSAARE BUSSIJAAMAS: Reina külas elav Elvi Hints satub bussijaama harva. Ilusa ilmaga eelistab ta jala käia. Foto: Irina Mägi

ORISSAARE BUSSIJAAMAS: Reina külas elav Elvi Hints satub bussijaama harva. Ilusa ilmaga eelistab ta jala käia. Foto: Irina Mägi

“Bussijaama müümine on veel suhteliselt ideetasandil,” ütles Orissaare vallavanem Vello Runthal. Ta lisas, et praegu ei ole ühtegi konkreetset otsust, kuid asjaga tegeletakse.

Bussijaama hoone on vallal kasutuses osaliselt, seal asuvad rendipinnad ja avalik tualett. Ruume rendivad ilusalong, lillepood ja kangapood.

“Peamine põhjus, miks me oleme bussijaama hoone müümisele mõelnud, on, et selle hoone kulud on suhteliselt suured ja praegustel rentnikel ei ole erilist tahtmist investeerida hoonesse rentnikena,” selgitas vallavanem.

Tema sõnul oleks üks võimalik lahendus, et rentnikud ostavad bussijaama ära, saades ise maja peremeesteks.

“Oleme seda vallavalitsuses arutanud, meie seisukoht on, et hoone võiks maha müüa, kuid enne tuleb lahendada avaliku tualeti küsimus,” rääkis vallavanem. Eelkõige tuleb tema sõnul jõuda selgusele, kas avalikku tualetti on alevikku vaja ja kui suur on selle kasutajate hulk.

Vallavanem Runthali oma seisukoht on, et Orissaare keskuses peab avalik tualett olema ja soovitavalt just bussijaamas. Kuigi vallal on avaliku tualeti pidamisega suhteliselt suured kulud, ei saa ju kõike alati otseselt ka rahas mõõta, märkis vallavanem. Ettepaneku bussijaam maha müüa on teinud ka vallavolikogu revisjonikomisjon.

“Järgmisel allasutuste juhtide koosolekul võtame bussijaama teema veel üles, muidu tekib olukord, et meie vallamajas mõtleme ja planeerime oma suures tarkuses, samas ei kaasa protsessi tegelikke kasutajaid,” tähendas Runthal. Samuti on tema sõnul veel kaalumata staadioni vajadused bussihoones asuvate riietus- ja pesemisruumide osas.

Jätkuvalt plaanitakse ka Sadama tänav 4 kolemaja müüki. “Müügiks vajame volikogu luba, ent enne peame lahendama sel krundil asuvate ebaseaduslike, ent meie oma Orissaare inimeste ehitatud kuuride ja naaberkrundi sissesõidutee küsimuse,” selgitas vallavanem. Kogu maja müügist saadav raha on tema sõnul planeeritud koolimaja remondikulude katteks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 258 korda, sh täna 1)