Sel reedel saab SÜG Alternatiivil kuulata mitmeid rock- ja metalbände

Juba neljandat korda toimuval SÜG Alternatiivil astub üles kuus kohalikku noorte rock- ja metalbändi. 

SÜG Alternatiivi üks korraldajatest Teet Land ütles, et kontserdile on oodatud põhimõtteliselt kõik, kes tahavad tulla. “Tõesti head muusikat tehakse, Saaremaa parimad bändid on koos,” kinnitas Land. Ta avaldas lootust, et publikut tuleb kohale sama palju kui eelnevatel aastatel. “Ootamegi umbes kahesaja inimese ringis,” märkis Land, lisades, et alati võiks muidugi rohkem olla, et bände promoda.

Kuigi ürituse nimi on SÜG Alternatiiv, ei ole Landi sõnul kollektiividele otseseid piiranguid tehtud. “Me mingeid kitsendusi ei tee, oodatud on olnud kõik, kes pilli mängivad ja muusikat teevad,” märkis Land, kelle üks ülesandeid oligi esinejate otsimine. Eelkõige soovitakse Alternatiivil näha noortebände kõikjalt Saaremaalt.

Landi sõnul ongi üks põhjus, miks üritus on kestma jäänud, see, et on, keda esinema kutsuda. Sel aastal astuvad üles Evergreen, Stiffy Ratchet, The Habit, Three Thousand Reasons, Islanders ja Sculptures. “Võrreldes eelmise aastaga on tegijad peaaegu samad, aga koosseisud on veidi teised,” selgitas Land.

Bändide vahetumise ajal astutakse üles akustiliste vahepaladega. Teet Land märkis, et see annab bändidele aega oma asjad laval paika seada.

SÜG Alternatiiv on ka omamoodi soojendus 9. mail toimuvale Saaremaa noortebändide festivalile. Land märkis, et ega noortebändidel Saaremaal esinemisvõimalusi kuigi palju rohkem olegi. “Alternatiivil saavad nad laval oma tõsist palet näidata,” ütles ta, lisades siiski, et rahulikumat muusikat saab mängida Arensburgis ja aeg-ajalt on noorte koosseisudel võimalus osaleda mõnel suveüritusel.

SÜG Alternatiivi korraldamisega tegeleb lisaks Teet Landile Kristiin Koppel. Mõlemad õpivad 11. klassis. Korraldajad määratakse igal aastal Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilasesindusest. Landi sõnul sellise ürituse korraldamine päris lust ja lillepidu ei ole. “See on pigem väljakutse. Küll on ühel bändil probleeme ja siis jälle teisel,” nentis Teet Land, kes ise astub üles kahe bändi koosseisus.

Kontsert algab SÜG-is 27. märtsi õhtul kell 19 ja kestab ametlikult poole üheteistkümneni õhtul.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 207 korda, sh täna 1)