Ravitseja Veet Mano aitas saarlasi

FOTOMEENUTUS KUULSUSEGA: Tervendaja Veet Mano annab autogrammi kuressaarlasele Pille Loogile. Foto: Tambet Allik

FOTOMEENUTUS KUULSUSEGA: Tervendaja Veet Mano annab autogrammi kuressaarlasele Pille Loogile. Foto: Tambet Allik

Laupäeval oli huvilistel võimalus osaleda Kuressaares täiskasvanute gümnaasiumi saalis ameeriklasest ravitseja Veet Mano energeetilisel seminaril. Soovijad said tervendajaga kohtuda ka individuaalselt.

Veet Mano sõnul tuli ta Saaremaale seetõttu, et paljud inimesed seda soovisid. “Olen kuulnud palju ilusat teie saare ja Kuressaare linna kohta,” ütles Mano.

Laupäeval pidas ta järjestikku kaks seminari. Personaalne lähenemine oleks efektiivsem, aga ka grupiseminaridel õpivad inimesed, kuidas teisi aidata.

Esimene seminar puudutas töötamist energiatega. “Inimesed tunnevad end siis nooremana ja värskemana. Abi saab depressiooni ja peresuhete koha pealt. Kergem on lõpetada suitsetamist ja alkoholitarbimist,” selgitas Mano laupäeva hommikul.

Tervislikud eluviisid

Kokku tulnud inimesed moodustavad tema sõnul ühtse terviku. Oma loengutes propageerib ta tervislikke eluviise ja toitumist. Samasugust elu elab ta ka ise.

“Minu juures käis paar kuud tagasi vanem meesterahvas, kellel arstid tahtsid ära opereerida ühe neeru. Samal ajal tarvitas ta ka palju vererõhurohtusid. Keegi ei olnud talle rääkinud taimetoidust. Selgitasin talle, et tuleb muuta toitumist ja kasutada vastavaid vitamiine,” tõi Veet Mano näite.

Neeruhädade korral tuleks iga päev juua kitsepiima, aga seda vaid kaks nädalat järjest, mitte rohkem. “Märtsis tuli sama mees uuesti minu juurde ja ütles, et ta neer töötab nüüd. Ta ei pea enam operatsioonile minema,” rääkis Mano lõpptulemusest.

Mees oli 86 aastat vana ega tahtnud oma toitumusharjumusi täielikult muuta. “Ma ütlesin talle, et ärgu riskigu oma õnnega. Ära lähtu sellest, mis sinu keel soovib, vaid sellest, mida su neer vajab. Ma lähtun oma kogemustest. Ma olen need soovitused kõik ise läbi proovinud,” selgitas Mano, kelle teada on Eestis paljudel inimestel vähk ja nad surevad väga noorelt.

“Vähki haigestudes ei tohiks süüa punast liha, kuid seda ei räägita eriti, et hoiduge punasest lihast. Veel hoiduge suhkrust kohvi sees ja üldse kohvist, mis lööb keha tasakaalust välja. Sööge parem kala või ilma nahata kana. Praetud toitu peaks üldse vältima,” soovitas ta.

Kui inimene on aga juba vähki haigestunud, siis peaks ta sööma vaid taimetoitu. Vältima peaks isegi piima või piimatooteid.

“Teil Eestis ravitakse vähki keemiaravi või kiiritamisega. Saksamaal on aga levinud kuumutusravi, sest keha kuumutamine tapab vähirakud,” tõi ta näite. Tema tädil oli 25 aastat tagasi kolmanda staadiumi vähk. “Arstid ennustasid, et tädi elab veel umbes kolm kuud. Siis proovis tädi kuumutusravi. Kasvaja lõigati välja ja keha kuumutati. Ta on siiamaani elus. Mina leian, et kui üks asi teaduslikult toimib, siis inimestel peaks olema võimalus sellest teada. Nad peavad saama valida,” rõhutas Mano valikuvabadust.

Seljavalud elustiilist

Laupäeva pärastlõunal toimunud teisel seminaril rääkis Veet Mano, kuidas vabaneda ala- ja ülaselja ning kaelavaludest. “Olen nende valude vastu välja töötanud uued lihtsad tehnikad, mida inimesed saavad iseseisvalt kasutada,” selgitas ta. Näiteks tõi ta ühe mehe Tartust, kes pidi eelmise aasta septembris seljaga operatsioonile minema.

“Mul kulus vaid 30 minutit, et teda terveks teha. Hiljem ma muidugi tuunisin teda natukene, aga ta teeb ka ise harjutusi. Ka Tallinnas oli üks 18-aastane neiu, keda ootas lähipäevil seljaoperatsioon. Ma aitasin teda valude leevendamisega, aga tema selg oli juba kahjustunud. Ta tegeles ratsutamisega. See probleem tuleb talle ilmselt tagasi, sest ta jätkab võistlemist,” tõi Mano veel näiteid elust.

Seljavalud tulenevad inimeste elustiilist. Enamikel juhtudel tuleb teha palju tööd, et probleem lahendada. “Kui inimene oma elustiili ei muuda, siis valu jääb. Sportlasena ma tean, mis on alaseljavalud,” kinnitas Mano. “Mina olen väga praktiline mees ja mulle meeldib, kui minu töö on edukas.”

Mitmed tema loodud tehnikad on vees kasutamiseks, aga sellel on üks puudus. Vaja on basseini, mida pole igal pool võimalik kasutada. Saarlastele soovitas ta merevett.

Küsimusele, kas teiste aitamine mõjub talle negatiivselt, vastas Veet Mano, et ta on nagu suur kartul. “Ma ei kogu negatiivset endasse. Ma töötan pidevalt ka endaga. Ma pööran kõik ümber. Kui ma teisi aitan, siis saan ka ise õnnelikuks,” selgitas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 176 korda, sh täna 1)