Raivo ja Aire Aeg meie Käo tänaval laulab vahel ööbik (1)

Foto: Irina Mägi

Foto: Irina Mägi

“Meile ongi sattunud sellised toredad aadressid,” arvab perenaine tänavanime ja kodu armsa asukoha kohta. “Paides elasime Põllu tänaval, Saaremaal Õie tänaval ja nüüd oleme Tallinnas Käo tänaval. Ostsime selle maja aastal 2001. Tõsi, kägu ei ole siin veel kukkumas kuulnud, see-eest ööbikud laulavad vahel küll. Meil on nii vaikne koht! Eile just istusime siin laua taga ja arutasime, et tegelikult oleme ju keset linna, aga nii vaikne on.” Hetkel pole kägu näha ega ööbikut kuulda, sest nagu ütleb üks laulusalm: “Väljas on veebruar täna…”

“Otsisime seda oma kodu lausa aasta aega,” meenutab Raivo. “Need majad, millele rahakott peale hakkas, olid nii halva koha peal, kas suurte majade vahel või siis kuskil raudtee ääres. No mis sa ostad sellist!? Rahumäe raudteejaama taga oli küll üks hästi kihvt koht ja selle oleks jaksanud ära ka osta, kuid siis ei saanud müüja oma eksnaisega enam hinnas kokkuleppele. Meie jaoks oli uus hind juba liiga kallis.
Aga samal päeval, kui läksime notari juurde meie praeguse maja ostu-müügi eellepingut tegema, helistas mulle toosama mees ja teatas, et nad leppisid nüüd ekskaasaga ära ja võivad meile oma maja müüa küll. Meil olid juba kokkulepped tehtud Käo tänava maja ostuks ja nii see läkski.

Eeskätt võlus meid asukoht. Kuigi Nõmme tee ja Sõpruse puiestee pole kaugel, on siin nii vaikne. Mõned aastad tagasi kasvatas keegi siin kanu. Hommikul istud õues ja kukk kireb! Siis mõtledki, et kuhu ma küll sattunud olen!? Keset Tallinna linna ja kukk kireb!”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 376 korda, sh täna 1)