Maakonna kopsakaimat sünnitoetust maksab Muhu vald (2)

Muhu vallavolikogu tõstis sünnitoetuse 320 eurolt poole tuhandeni, makstes seda tagasiulatuvalt 1. jaanuarist ilmavalgust näinud laste vanematele.

Muhu vallavolikogu otsustas sünnitoetust tõsta oma 18. märtsi istungil. „Tegelikult pole ju küsimus rahasummas, vaid selles, et näeme – sündivus on liiga väike,“ ütles volikogu esimees Ain Saaremäel. „Et näidata suurema sündivuse olulisust, oli toetuse tõstmine üks lihtne meede. See oli asi, mida saime eelarve vastuvõtmisel teha ja mida ka tegime.“

Täies ulatuses makstakse sünnitoetust toetust siis, kui mõlema vanema või üksikvanema elukohaks viimased kaksteist kuud enne lapse sündi on rahvastikuregistris märgitud Muhu vald, mõlemad vanemad või üksikvanema elukoht on lapse sünni hetkel rahvastikuregistri järgi Muhu vald ja laps elab toetuse taotlejaga ühel aadressil.

Pool toetuse määrast makstakse sel juhul, kui elanikeregistri järgi on Muhu vald olnud viimased kaksteist kuud enne lapse sündi vähemalt ühe vanema elukoht.

Käesoleva aasta kahe esimese kuu peale sündis Muhu valda üks laps. Kogu möödunud aasta peale oli uusi ilmakodanikke vallas viis.

Kuressaares on sünnitoetuse suurus tänavu 230 eurot. Toetus määratakse lapsevanemale tingimusel, et lapse elukohana rahvastikuregistris registreeritakse Kuressaare linn ja üks lapsevanematest on olnud rahvastikuregistri järgselt Kuressaare linna elanik vähemalt aasta enne lapse sünni registreerimist.

Orissaare vallas on toetuse määr 300 eurot.

Torgu vallas makstava sünnitoetuse suurus on 250 eurot. Leisi vallas makstakse 256 eurot lapse kohta, kui vähemalt ühe vanema elukohaks viimased kaksteist kuud enne lapse sündi on rahvastikuregistris märgitud Leisi vald ning mõlemad vanemad on lapse sünni hetkel rahvastikuregistri järgi Leisi valla elanikud. 128 eurot makstakse siis, kui lapse vanemad on olnud rahvastikuregistri järgi Leisi valla elanikud vähem kui aasta enne lapse sündi või lapse ühe vanema elukohaks ei ole registreeritud Leisi vald.

Salme vald maksab 320 eurot siis, kui mõlemad vanemad on kirjas kui valla elanikud, ja 200 eurot, kui seda on vaid üks neist. Kihelkonnal on toetuse suurus vastavalt 200 ja 100 eurot.

Monika Puutsa, Tõnu Veldre

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 333 korda, sh täna 1)