Võimas abiline (2)

Eile kevadvaheajal oma koolimaja külastanud kolmanda klassi poisil Fred Erik Kuivjõel oli seal avanenud vaatepildi üle silmnähtavalt hea meel – tehti seal ju ettevalmistusi trepitõstuki paigaldamiseks.

Poisi rõõm on mõistetav – seni pidi ratastooli abil liikuv Fred Erik lootma õpetajatele või vanemate klasside poistele, kes tema ja ta liikumisvahendi teisele korrusele viisid. Lümanda koolimaja kümnete astmetega järsust trepist ülesminek pole aga sugugi naljaasi, kui pead tassima ratastooli või kandma süles selle kasutajat.

Õnneks on Fred Erikul hoolivad õpetajad ja koolikaaslased, kes klassijuhataja sõnul lausa tahavad poissi aidata. Ja õnneks leidub palju lahkeid inimesi, kellele kolmandas klassis õppiva poisi käekäik korda läheb.

Sellest annab tunnistust annetustest kogunenud kopsakas summa, millest koos riigikogult saadud “katuserahaga” jätkus lisaks tõstuki soetamisele ja paigaldamisele ka korraliku invatualeti ehitamiseks.

Fred-Eriku kuudepikkune ärev ootusaeg on läbi. Uus õppeveerand algab Lümanda koolis varasemast pisut teisiti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 213 korda, sh täna 1)