Raamatupidajast sai koogimeister (FOTOD) (1)

RAAMATUPIDAJA OMA KOOGIGA: Eile valmistas Veronica Mai hommikusöögilistele hapukoorekooki. Foto: Tambet Allik

RAAMATUPIDAJA OMA KOOGIGA: Eile valmistas Veronica Mai hommikusöögilistele hapukoorekooki. Foto: Tambet Allik

Georg Otsa spaahotelli raamatupidaja Veronica Mai on hakkaja noor naine. Sel nädalal teeb just tema hotelli hommikusöögilauda koogid, kuna otsustas ühe ameti veel juurde õppida.

GOSPA hotellijuhi Piret Trei sõnul on Veronica Mai neil majas üsnagi staažikas töötaja. Ta alustas hotelli vastuvõtust, aga on töötanud ka müügiassistendi ja hommikusöögiteenindajana. Praegu on ta ametis raamatupidajana.

Veronica tunnistas, et kondiitriamet pakkus talle huvi. “Nii mõtlesingi, et õpiks seda.” Kuressaare ametikoolis on sel erialal aastane kursus ja nii on Veronical pool sellest läbitud.

Trei sõnutsi pakkusid nad oma hakkajale suure küpsetamishuviga raamatupidajale kohe võimalust õpitaval erialal “käsi valgeks” saada.

Tema sõnul on nad avatud ideedele, kui nende töötajad tahavad muu hulgas midagi uut proovida. “Kui nad soovivad end arendada, teha tavapärasest tööst midagi erinevat, siis tuleb seda toetada – multifunktsionaalne personal on tulevik,” rääkis Trei. “Võib-olla ühel hetkel Veronica teebki oma põhitöö kõrvalt ka kooke ja teisi küpsetisi.”

Piret Trei sõnul on GOSPA-l Kuressaare ametikooliga juba mitu aastat hea koostöö.

“Mitte ainult toitlustuse poolelt, näiteks on ka animatööri eriala õpilased käinud koolivaheaegadel GOSPA kõige väiksemate sõpradega tegelemas,” lausus Trei. Sarnaseid näiteid saab tuua ka teistest osakondadest.

GOSPA peakokk Toomas Leedu kiitis Veronica Mai pealehakkamist väga. “Amet vajab muidugi veel õppimist, aga ta on tubli,” kinnitas Leedu. “Initsiatiivikust tuleb toetada. Väga õige on niimoodi tarkust taga nõuda, kunagi ei või ju teada, millal elu võib pöörduda ja ükski oskus pole ülearu,” nentis ta. Tema soovitab teistelgi olla kui hunt Kriimsilm – osata rohkem ameteid kui vaid üks.

Leedu on ametikooliga päris tihedalt seotud: kuulub ta sealsete kokandusvõistluste žüriisse, samuti on ta hotellide ja restoranide liidu kutsekomisjoni liige. “Olen panustanud sellele, et noori tagant torkida,” nentis ta. Leedu oli ka üks neist, kes andis oma allkirja, et toimuma hakkaks nn viienda kursuse kokaõpe. Tihtilugu käivad ametikooli õppurid GOSPA-s ka oma erialast praktikat tegemas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 884 korda, sh täna 1)