Videokaamera käes, matkajate eesotsas

RÄNNUPLAAN ON VALMIS: Tänavune reisimarsruut on Elmar Arul koostatud ja koguni järgmise aasta teekond on tal juba täpselt arvutisse “joonistatud”. Foto: Tambet Allik

RÄNNUPLAAN ON VALMIS: Tänavune reisimarsruut on Elmar Arul koostatud ja koguni järgmise aasta teekond on tal juba täpselt arvutisse “joonistatud”. Foto: Tambet Allik

Leisi keskkooli vilistlane, Moskva ülikooli geograafina lõpetanud nüüdne Kaarmise küla mees Elmar Aru on matkajuhina mägedes, tundras ja mujal koos saarlastest reisisellidega matkanud aastakümnete jooksul sadu kilomeetreid.

Tänavu septembris võtavad Saaremaa matkaklubi veteranid ja rännuhuvilised väljastpoolt klubi ette kahenädalase teekonna Euroopasse, tutvumaks Läti, Leedu, Poola, Slovakkia, Ungari, Serbia, Bosnia ja Hertsegoviina, Horvaatia, Sloveenia, Austria ja Tšehhimaaga. “Kahenädalase matka marsruudi koostamine, sealhulgas hotellide broneerimine võtab üsna kaua aega, vähemalt 400 tundi arvuti taga,” selgitab staažikas matkajuht Aru ja tunnistab, et tal on ka järgmise aasta plaan juba peaaegu valmis.

Retked internetti üles

Elmar Aru koostatud marsruudid on originaalsed. Ükski reisibüroo pole matkaselle kunagi viinud paikadesse, mis Elmari valitud rännuteel magnetina toimivad. “Meie matkal pole ühtegi tühja päeva. Igasse päeva planeerime vähemalt kaks-kolm vaatamisväärsust,” kinnitab ta. “Seekord võtame ette kaks pikemat jalutuskäiku rahvusparkides. Selleks erilist treeningut tegema ei pea, need matkarajad on kõigile jõukohased.”

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 505 korda, sh täna 1)