Thea Rahumeel usub naeratuse jõusse (7)

ON RÕÕME, ON MURET: Ameti kõige rõõmsam pool on Thea Rahumeele jaoks, kui peredesse sünnivad terved ja oodatud põnnid. Kurvaks teeb, kui keegi lähedastest on kurb. Foto: Tambet Allik

ON RÕÕME, ON MURET: Ameti kõige rõõmsam pool on Thea Rahumeele jaoks, kui peredesse sünnivad terved ja oodatud põnnid. Kurvaks teeb, kui keegi lähedastest on kurb. Foto: Tambet Allik

Kuressaare haigla günekoloog, sünnitus- ja günekoloogiaüksuse vanemarst Thea Rahumeel ütleb, et ta on õnnelik inimene, sest teeb tööd, mis talle meeldib.

“Kui ma ütleksin, et see ei olnud mulle üllatus, siis ma valetaksin,” ütleb Saare maavalitsuse teeneteplaadi pälvinud ning juba 33 aastat pisikesi saarlasi ilmale aidanud ja naisi ravinud günekoloog Thea Rahumeel. Esialgu mõelnudki ta, kui väärikast tunnustusest teada sai, et miks just tema ja mitte mõni teine, aga hiljem jõudnud ta siiski järeldusele, et küllap on ta ikka veidi vaeva ka näinud. “Ega ma ole nii väga nende tunnustustega harjunud,” muigab ta. “Aga olin ääretult rõõmus ja abikaasagi ütles, et kulla emme, sa oled selle tunnustuse kuhjaga ära teeninud.”

Saunanaist ei saanud, naistearst küll

Thea Rahumeel ütleb, et on õnnelik inimene, sest tema töö ja hobi langevad kokku. Ehkki ta lapsepõlveunistus oli saada saunanaiseks, istuda sauna eesruumis pingil ja rebida pileteid, jõudis ta juba neljandas klassis veendumisele, et temast saab siiski arst. Esmalt mõtles ta õppida spordimeedikuks, kuid siis läks nii, et Theast sai naistearst.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 990 korda, sh täna 1)