Aste jahiselts tahab osta endise laohoone

Aste jahiselts soovib Lääne-Saare vallalt osta Irase külas asuva Lao kinnistu, kus asub ühekorruseline kolhoosiaegne laohoone, mille selts kavatseb korda teha.

“Selline plaan meil praegu on,” ütles Aste jahiseltsi juhatuse esimees Meelis Kaare, lisades, et kas ja kuidas see teostatav on, ei oska veel öelda. Praegu jahiseltsil oma ruume ei ole. On küll olemas koht, kus jahimehed koos käivad ja toimetavad, ent parem oleks siiski päris oma maja. “Vähemalt oleks koht, kus istuda ja maksa praadida,” mui-gas Kaare.

Ta tähendas, et muidugi sõltub palju ka sellest, millist hinda vald küsib. Kui see on ikka röögatu summa, hakatakse ilmselt muid variante otsima. Maja renoveerimiskulud võtaksid jahimehed enda kanda. “Eks meil tule siis loomi rohkem müüa, liikmemaksu tõsta ja projekte kirjutada,” arvas Kaare, kelle sõnul hakkas seda hoonet kunagi korda tegema Irase külaselts, kuid siis jäi see nõuks.

Kui jahimehed hoone renoveeriksid, võimaldaksid nad ka külaseltsil seda kasutada. “Ega seda ju ühe-kahe aastaga kindlasti korda saa, see on suur ettevõtmine,” märkis Meelis Kaare. Laohoonel on suurust üle kahesaja ruutmeetri. Liikmeid on Aste jahiseltsis 50.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 399 korda, sh täna 1)