Selgusid parimad tordimeistrid (FOTOD) (3)

TORDIVÕISTLUSE VÕITJAD: Vasakult Helina Mäekivi, Annika Aavik ja Helen Ella. Foto: Tambet Allik

TORDIVÕISTLUSE VÕITJAD: Vasakult Helina Mäekivi, Annika Aavik ja Helen Ella. Foto: Tambet Allik

Laupäeval valiti hea elu festivali Spaaremaa Wellfesti raames Kuressaare kultuurikeskuses toimunud naistepäeva fantaasiatortide võistlusel välja parimad tordid ja selgitati publiku lemmik. Kokku oli võistlusel 20 osalejat ja 22 torti.

Ürituse peakorraldaja Merle Vaha sõnul olid 14 torti teinud Kuressaare ametikooli esimese kursuse õpilased, kes on ametit õppinud küll üsna vähe aega, kuid võistlustulemused ei jäänud nö vanadele tegijatele sugugi alla.

“Ürituse loeme kordaläinuks ja kindlasti tahame selle traditsiooniks muuta,” kinnitas Vaha, kelle sõnul oli reedel toimunud hea elu messil külastajaid küll veidi hõredamalt, ent see-eest laupäeval oli rahvast parasjagu.

Torte hindasid Leena Mölder Café Remark’ist, Saare Leiva juht Janar Vaima ja ametikooli õpetaja Urmas Lehtsalu. Samal ajal valis publik oma lemmiku. “Hindajad oli rohkesti ja sedeleid tuli koguni juurde teha, sest huvi oli suur,” märkis Merle Vaha.

Žürii hinnangul osutus parimaks Annika Aaviku tort Brooklyni Öine Ahvatlus. Tordi kaal oli 1,7 kg, alghind 10 ja oksjoni lõpphind 31 eurot. Võidutort osutus ka oksjoni kallemaiks tordiks.

Teise koha sai Passion-tort, mille valmistas Helen Ella Alghind oli tordil 8 eurot ja oksjoni lõpphind 23 eurot. Kolmanda koha pälvis Helina Mäekivi tort Kirg, mille alg- ja müügihind oli 25 eurot. See tort osutus ka publiku lemmikuks.

“Publikut ja osalejaid oli palju, algul võttis pakkumiste tulemine veidi aega, aga siis hakkas mäng pihta,” rääkis Merle Vaha, kelle sõnul ostis üks perekond oksjonilt suisa kolm torti, et rõõmustada oma lähedasi naistepäeval just erilise tordiga. Oksjonil teenitud rahast 90% sai tordivalmistaja endale ja 10% läks ürituse korralduse katteks. Auhinnad panid võitjatele välja Tallink, Grand Rose ja GOSPA. Võitja sai ka kauni Spaaremaa Wellfesti põlle. Tordioksjonit juhtis Kadi raadio vastutav toimetaja Tõnis Kipper. Tordivõistluse idee pakkusid välja ja kuulusid ka korraldusmeeskonda lisaks Merle Vahale Saaremaa arenduskeskuse turismiarendusjuht Kaira Kivi ja Kuressaare ametikooli toitlustuse juhtõpetaja Õile Aavik.

“Loodame väga, et meie varakevadises Kuressaares ja Saaremaal toimuvad ka järgmisel aastal Wellfesti vahvad üritused,” tähendas Vaha. Ta lisas, et kes vähegi tahtis ja ette võttis, sai osaleda väga huvitavates õpitubades, ekskursioonidel ja spaapakkumistes.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 346 korda, sh täna 1)