Kristel Sepale meeldib raamatute üle mõtiskleda

ÜKS KORRAGA: Kristel Sepp loeb alati ühe raamatu lõpuni, enne kui järgmise juurde asub. Foto: Tambet Allik

ÜKS KORRAGA: Kristel Sepp loeb alati ühe raamatu lõpuni, enne kui järgmise juurde asub. Foto: Tambet Allik

Kuressaare gümnaasiumi 11. klassis õppiv Kristel Sepp leiab, et korralik lugemine nõuab aega. Ikka selleks, et pärast raamatu käest panemist veidi järele mõelda, mida just loetud sai, muidu ei jää ju midagi meelde.

Praegu Kristeli öökapilt ühtegi pooleli olevat romaani ei leia, kuid neiul on plaanis ette võtta tuntud Brasiilia kirjaniku Paulo Coelho “Accra käsikiri“, mille ta vanematele kinkis. “Kohustusliku kirjandusena lugesime tema raamatut “Alkeemik“.
See mulle väga meeldis ja seetõttu tahtsingi mõnda tema teist raamatut ka lugeda.“

Kristeli sõnul kasutab Coelho huvitavaid väljendeid ja metafoore ning ka mõtted olevat tal omapärased. Näiteks “Alkeemik“ vestab loo karjusest, kes lahkub kodust, et leida varandus, kuid selle asemel leiab ta hoopis iseenda. “Algus ja lõpp olid samas kohas, aga see teekond seal vahepeal, ta sai hästi palju tarkust juurde,“ meenutab Kristel põnevat ja veidi fantastikasse kalduvat lugemist.

Kristelile meeldivadki sellised veidi ulmelised ja seikluslikud kirjatükid, mis reaalsest maailmast eemale viivad. “Väiksena meeldisid mulle väga Harry Potteri lood. Päris kõiki osi ma lugenud ei ole, aga see-eest olen kõik filmid läbi vaadanud ja kui neid kuskilt näidatakse, siis ikka vaatan uuesti, nii nostalgia mõttes.“ Lapsena luges Kristel meeleldi veel Astrid Lindgreni “Bullerby lapsi“.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 590 korda, sh täna 1)