Mitmed saarlased läksid kelmide õnge (2)

Läinud aastal algatati Saaremaal mitu kriminaalmenetlust kelmuste uurimiseks, mõnel juhul on arvatavatele kurjategijatele ka kahtlustus esitatud.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi sõnul läheb kelmuse paragrahvi alla juhtum eelmisel aastal, kus inimene leidis internetist sõiduki müügikuulutuse ja kandis raha müüja kontole ühes välisriigi pangas, kuid sõiduk jäi tal saamata. Juhtumit menetletakse uurimisasutuses, kahtlustust esitatud pole.

Eelmise aasta algul alustati ka juhtumi menetlemist, kus inimene oli internetti pannud telerimüümise kuulutuse, sai inimestelt raha, aga telerit neile kohale ei toimetanud.

On ka teise inimese nimel järelmaksuga telefon soetatud, jättes osamaksed tasumata. Sama kriminaalasja raames uuritakse ka teise inimesel nimele tema nõusolekuta laenude võtmist. Tegu on arvutikelmusega. Kahtlustus on esitatud 22-aastasele noormehele.

Ermi sõnutsi uuritakse veel juhtumit, kus inimene ostis interneti vahendusel kauba, sai aga vale asja ning teise müüja käest jäi tellitud toode üldse saamata.

“Sarnases teos, kus inimene ei saanud internetist tellitud kaupa pärast tasumist kätte, on teise kriminaalmenetluse raames kahtlustus esitatud 42-aastasele mehele,” viitas Erm veel ühele Saaremaal menetletavale kelmusejuhtumile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 671 korda, sh täna 1)