Imeline ilm

Talve pole sel aastal olnudki. Sügisel valmis pandud suusad viiakse varsti sama targalt panipaika tagasi ja hakatakse juba suvemõtteid mõlgutama. Kevad on märkide järgi vaata et käes.

Ei tea, kas keegi on kunagi uurinud Eesti ilmastiku mõju inimeste käitumisele. Valimiste puhul toonitatakse ju alati ilma mõju valimisaktiivsusele. Usutavasti mõjutab ilm ka muude valikute tegemist. Ilus ilm näitab maailma helgemates toonides, sombune tekitab tunde, et kõik on “sealsamuses”.

Emotsioonidel on suur jõud. Kui võrrelda erinevaid talvesid ja mingeid käitumismustreid, saaks usutavasti huvitava ülevaate.

Paljude jaoks on tänavune talv Saaremaal olnud tüüpiline Eesti kehv suusailm. Nagu ikka. Aga Eesti kliima on tegelikult üsna uhke. Vaheldus ja silmaga nähtav muutumine on asjad, mis väärivad vaatlemist. Rõõmu tasub tunda kas või selle üle, et päevad lähevad juba pikemaks ja valget aega on aina rohkem.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 89 korda, sh täna 1)