Kannapööre viis Kristi kokaks

ÜHINE HUVI: Kristi Treirat ja tema tütar Iti on mõlemad nakatunud söögitegemise pisikust. Foto: Raul Vinni

ÜHINE HUVI: Kristi Treirat ja tema tütar Iti on mõlemad nakatunud söögitegemise pisikust. Foto: Raul Vinni

Tegelikult võiks järgnev lugu kuuluda hoopis rubriiki “Pöördepunkt”. Oma ellu veidi särtsu soovinud Kristi Treirat (43) võttis kätte ja läks ametikooli kokaks õppima. Juba enne kooli lõpetamist töötas ta omaenda kohvikus. Vähe sellest, nüüd on ka tütar Itil (19) kokapisik küljes.

“Iga päev oli nagu kutseeksam,” naerab Kristi, meenutades oma esimesi töötamiskuid Aurigas asuvas Koidutähe kohvikus. Ta oli siis kokandust õppinud vaevalt poolteist aastat. Kristi sõnul oli selle õppima minekuga just nii, et ta tundis, et tema elus on vaja uut särtsu. Süüa teha on talle alati meeldinud. Kristi lisab muiates, et Jamie Oliveri saadet vaatas ta ikka. “Tahtsin areneda, midagi luua,” sõnab ta.

Enne oli ta töötanud teeninduses. Näiteks GOSPA-s ja sealsamas Auriga keskuses. Kui Aurigat ehitati,oli ta nimelt projektijuht. See ruum, kus ta nüüd töötab, oligi kohviku jaoks mõeldud. “Ei oleks unes ka näinud,” vastab ta küsimusele, kas ta juba Aurigat plaanides nägi ennast kohvikus toimetamas.

Igatahes on tal nüüd hiljuti kätte saadud koka 4. kutsetase ja juba vaatab ta 5-nda poole.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 649 korda, sh täna 1)