Euroliidu fiktiivsed pruudid müügiks

KA UDUSEL ALBIONIL: See pilt käeraudades naisest koos politseinikega on tehtud möödunud suvel Inglismaal. Ida-Euroopast pärit naine võeti kinni otse Sheffieldi raekojas pärast seda, kui ametnikel oli tekkinud kahtlus, et naine sõlmib võltsabielu. Selgub, et ka Suurbritannias on Iirimaaga sarnased probleemid. Foto: Huffingtonpost.co.uk

KA UDUSEL ALBIONIL: See pilt käeraudades naisest koos politseinikega on tehtud möödunud suvel Inglismaal. Ida-Euroopast pärit naine võeti kinni otse Sheffieldi raekojas pärast seda, kui ametnikel oli tekkinud kahtlus, et naine sõlmib võltsabielu. Selgub, et ka Suurbritannias on Iirimaaga sarnased probleemid. Foto: Huffingtonpost.co.uk

Viimastel aastatel on sajad läti naised siirdunud Iirimaale, et sõlmida seal fiktiivne abielu Aasiast pärit meestega. Migrantidele avab pruut sissepääsu Euroopa Liidu jõukatesse liikmesriikidesse.

Alates 2004. aastast, kui Läti astus euroliitu, on enam kui 1000 selle riigi naiskodanikku sõlminud abielu kolmandatest riikidest – näiteks Pakistanist, Indiast, Bangladeshist – väljarännanud meestega. Need on Iirimaa siseministeeriumi ametlikud andmed. Üsna tihti on sääraste abielude peamine eesmärk muuta Aasiast pärit mehe viibimine Euroopa Liidus seaduslikuks. Kõnealuste abielude korraldamisega tegelevad kuritegelikud organisatsioonid. Kõige hullem on aga, et sageli sunnitakse fiktiivsed pruudid abielluma vägivaldselt.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 210 korda, sh täna 1)