Saarlase loodud muusikaga ooper pürib aastaauhinnale

Foto: Sander Ilvest/ arhiiv

Foto: Sander Ilvest/ arhiiv

Nüüdisaegne lühiooper “Korduma kippuvad küsimused”, mille muusika kahest autorist üks on Saaremaalt pärit Sander Mölder (fotol), kandideerib muusikalavastuste kategoorias Eesti teatri aastaauhinnale.

“Muusikateatri žanripiire laiendav algupärane ühislooming ja veenev lavaline teostus,” kirjutab lavastuse kohta eilne Sirp.

“Hea töö – trupp, lavastustiim, orkester, teksti autorid, produtsendid, õppejõud,” kommenteeris lavastuse nomineerimist muusik ja helilooja Sander ise, kelle jaoks ooperi muusika oli magistriõppe lõputöö. Teine autor on helilooja Marianna Liik.

15. mail Tallinnas Telliskivi loomelinnakus esietendunud “Korduma kippuvad küsimused” on Eesti muusika- ja teatriakadeemia ning lavakunstikooli koostööprojekt, kus saavad kokku näitlejad lavakunstikoolist, lavastaja, libretist, heliloojad, lauljad ja koor. Ooperis kõlab nii akustilist kui ka elektroonilist muusikat.

Noortest inimestest ja nende probleemidest rääkiva ooperi libreto kirjutas Andra Teede, lavastas Laura Mets, muusikaline juht ja dirigent on Taavi Kull, kunstnik Keili Retter, valguskunstnik Reelika Palk, liikumisega tegeles Kristina Paškevicius.

Laureaadid kuulutatakse välja 27. märtsil teatripäeva peol rahvusooperis Estonia.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 335 korda, sh täna 1)