Saarlased jäid presidendi vastuvõtuga väga rahule (2)

PALJU ÕNNE: President Toomas Hendrik Ilvese ja proua Evelin Ilvese poole on teel Saaremaa ühisgümnaasiumi õpetaja Indrek Peil koos abikaasa Hellega.  Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

PALJU ÕNNE: President Toomas Hendrik Ilvese ja proua Evelin Ilvese poole on teel Saaremaa ühisgümnaasiumi õpetaja Indrek Peil koos abikaasa Hellega.
Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Teisipäeva õhtul Jõhvi kontserdimajas toimunud president Toomas Hendrik Ilvese vastuvõttu ja Eesti Vabariigi 97. sünnipäeva pidu hindasid Saaremaalt peole kutsutud väga vahvaks ja meeldejäävaks.

“Mulle meeldis väga-väga kontsert,” ütles Laimjala rahvamaja juhataja ja Kinobussi eestvedaja Mikk Rand, kes käis vastuvõtul koos abikaasa Ingaga. “Mulle meeldivad traditsioonid, kuid veel enam meeldivad mulle traditsioonide sisse põimitud uued ideed ja see kontsert oli ses suhtes supernäide,” rääkis Rand.

Kunstnik Marko Mäetamme nn lapsikud pingviinideparaadi tegelased, ruuduline vaip punase asemel ja Jaan Pehki nii-öelda virtuaalne tuba, Kikase laserharf + nüüdisaegne metallmuusika ning vastukaaluks Pärt Uusbergi “Muusika” – see kõik tekitas tema sõnul kontserdisaalis väga võimsaid emotsioone.

“Võttis õnnest härdaks, võib öelda, ja ma olen ikka üldiselt stereotüüpiline eesti mees, kes oma tundeid ei näita,” muigas Mikk Rand. Lisas, et ta küll ei tea, kuis see kontsert televiisorist vaatajaile paistis, aga praegusel juhul on ta küll rõõmus, et sai otse kohal olla.

Rand nentis, et küllap sai ta kutse vastuvõtule ilmselt selle “kinovõrgustiku ehitamise” pärast. On ju 21. sajandi kirjaoskus filmikeel ning varem on nad mitu korda käinud Kadriorus kultuuritegelaste vastuvõtul ja pärast Filmitalgute korraldamist ka 2012. aasta 24-ndal aastapäeva vastuvõtul. “Nii et kogemuste pagasit on ses osas piisavalt,” naeris Rand.

Saaremaa ühisgümnaasiumi füüsikaõpetaja, presidendi reaalteaduste eripreemia laureaat Indrek Peil kinnitas samuti, et vastuvõtt oli hästi tore. “Üheksa aastat tagasi käisime ka, nüüd oli küll kitsam ruum, kuid kuidagi kodusem,” rääkis Peil, kes oli vastuvõtul koos abikaasa Hellega. “Postimehest lugesin, et vastuvõttu kritiseeriti, aga meile meeldis väga,” tõdes Peil, lisades, et eriti meeldis talle lasersõu ja ka see, et kontsertetenduse sisu kattus paljuski presidendi kõnega.

Lääne-Virumaalt pärit Indrek Peil kandis vastuvõtul Haljala rahvariideid, tema abikaasa aga Kihelkonna omi. Kutse vastuvõtule tuli Peilile üllatusena. “Oleks võinud küll oletada, aga ma ei oodanud seda,” muigas ta. Vastuvõtul oli ka Saaremaa ühisgümnaasiumi vilistlane, muusik Maria Faust, kuid Peilil ei õnnestunud temaga Jõhvis kokku trehvata.

Saarte Hääl tahtis muljeid pärida ka riigikogulase Imre Sooääre emalt, muhulaselt Inna Sooäärelt, kuid tema telefoninumbrilt öeldi, et Inna unustas suure ähmiga telefoni koju ja on ise alles teel koju.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 204 korda, sh täna 1)