Saarlased võivad saada loa 19 hülge küttimiseks (1)

Neljapäeval koos istunud Saaremaa jahindusnõukogu arutas esmakordselt hülgeküttimise lubade väljastamist.

Jahindusnõukogu tegi keskkonnaametile ettepaneku jagada Liivi lahe hallhüljeste küttimise kvoot järgmiselt: vastavalt Liivi lahe rannajoone pikkusele anda 15 luba Saaremaale ja 18 luba Pärnumaale. Saarte põhja- ja lääneranniku kvoodi osas oli jahindusnõukogu aga seda meelt, et kvoot tuleb Hiiu- ja Saaremaa vahel võrdselt jagada, jättes kummalegi neli luba.

Hallhüljeste küttimisvõimaluse saavad kõik merega piirnevad jahipiirkonnad, kus jaht on lubatud ning jahipidamine toimuks sarnaselt hundijahiga, kus küttimisest tuleb teatada Saarte jahimeeste seltsile. Kasutamata limiidi korral vaadatakse jaotus jahiaja lõpul üle ja tehakse vajadusel ümberjagamine.

Jahindusnõukogu arutas ka metssigade ja metskitsede küttimismahtu uuel jahihooajal ja otsustas jätta kummagi uluki küttimisstruktuuri ja -mahu eelmise hooaja tasemele. Seega on jahimeestel kohustus küttida eesseisval jahihooajal Saaremaal vähemalt 1495 metsanotsut ja 590 metskitse. Nimetatud arvud võivad aga muutuda, kui eeldatavalt jaanipäevaks valmiv 2014/2015. aasta ulukite seirearuanne selleks alust annab.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 243 korda, sh täna 1)