Pihtla lasteaed-algkoolis võistlesid reedel etlejad (1)

VÕITJATENA KOOLIST KOJU: Pihtla koolis kuulutati etlemiskonkursi võitjateks (vasakult) Jason Mäeots, Robin Malk, Freia Eva Peetersoo ja Rebecca Reial. Foto: Elen Laine

VÕITJATENA KOOLIST KOJU: Pihtla koolis kuulutati etlemiskonkursi võitjateks (vasakult) Jason Mäeots, Robin Malk, Freia Eva Peetersoo ja Rebecca Reial. Foto: Elen Laine

Reede ennelõunal, pärast Eesti vabariigi 97. aastapäevale pühendatud aktust, kus kooliperele kõnelesid lasteaed-kooli direktor Elna Õunpuu, Saare maavanem Kaido Kaasik ja Pihtla vallavanem Jüri Saar ning esinesid kooli taidlejad, astusid publiku ja žürii ette etlemiskonkursist osavõtjad.

Viiendal etlemisvõistlusel peeti arvestust kahes vanuseastmes ja omavahelise paremuse selgitasid ka proosapalade ettekandjad. Hindajate hulgas olid ka maa- ja vallavanem.

Nooremate vanusegrupis võitis esikoha II klassi õpilane Jason Mäeots, kes kandis ette Contra luuletuse “Lõunamaa unistus”. Vanematest õpilastest sai esikoha Robin Malk. Tema oli valinud Henno Käo luuletuse “Ilus lapsepõli”.

Proosapalade esitajate vahel läksid esimene ja teine koht jagamisele. Hindajate arvates olid võrdsed Freia Eva Peetersoo katkendiga Andrus Kiviräha raamatust “Kaelkirjak” ja Rebecca Reial, kes luges katkendi Piret Raua raamatust “Tobias ja 2.b”.

Etlejate konkursi idee käis viis aastat tagasi välja õpetaja Tiia Rihvk. “See aitab meie koolielu elavdada. Õpilased võtavad konkurssi õhinaga. Paljud valivad ise, mida esitada. Tore, kui maakonna ja vallajuhidki meie üritustest osa saavad, nii nagu täna,” hindas õpetaja Rihvk oma kooli ettevõtmisi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 312 korda, sh täna 1)