Muhu jagas preemiaid (3)

Foto: Ivika Laanet

Foto: Ivika Laanet

Esmaspäeva õhtul Muhu põhikooli saalis toimunud vabariigi aastapäeva pidulikul kontsertaktusel anti üle Muhu valla 2014. aasta preemiad.

Muhu valla aasta teoks kuulutati ettevõtja Kalle Kreisi (fotol) avatud Liiva kalapood. “Kalapood – see ei ole ainult silt uksel, vaid poe mitmesugused teenused kuni kalatoidu retseptide levitamiseni ja muidugi hästi võluv suhtlemine,” seisab aasta teo iseloomustuses. “Nii nõudliku sisseseade ja sortimendiga kaupluse avamine on omaette julgustükk. Kõik muhulased rõõmustavad, et nüüd on iga päev võimalik osta laias valikus värsket kala ja erinevaid kalatooteid.”

Muhu valla haridusstipendiumi pälvis Muhu põhikooli direktsiooni ettepanekul ajalooõpetaja Ivo Maripuu, kes vastab kõigile Muhu põhikooli kirjutatud ja kirjutamata reeglitele.

Muhu valla kultuuripreemia laureaadid on Kadriann ja Sergei Kibus ning dokumentaalfilm “Muhu: Ätsed ja roosid”. Muhu naiste kultuuriruumi jagamine filmikeele kaudu võitis auhinna ka Toronto dokumentaalfilmide festivalil. Väga palju põhjendusi nominendi esitamisel ei olnud – film räägib ise enda eest, see on Muhu ajalugu, Muhu kultuurilugu. Muhu valla spordipreemia 2014 sai Rauno Liitmäe, kes on Eesti mitmevõistluse meistrivõistluste noorsoo (U23) meister.

Muhu valla kohalikuks tublimaks maksumaksjaks tunnistati Martin Kivisoo oma ettevõtetega. Hea ja vajaliku ettevõtlusidee eest sai valla tänukirja OÜ Collester, kes avas Soonda tehnoülevaatuspunkti. Tänukirjaga pikaaegse töötamise ja hoole eest muhulaste ravimisel tunnustati perearst Lea Uutsalu.

Muhu valla hariduspreemia nominendid olid Riina Hopp, Eda Maripuu, Muhu muuseum, Vello Tikerpalu, Kadriann ja Sergei Kibus, dokfilm “Ätsed ja roosid”, Anne Kann, Karina Kütt ja Ivo Maripuu. Kultuuripreemia nominendid olid Vello Tikerpalu, Inna Ligi, Muhu segakoor, Anne Kann, Kadriann ja Sergei Kibus, dokfilm “Ätsed ja roosid”, Külasema külaseltsing, käsitööselts Oad ja Eed ning Kessu-Jaani sadama avamine. Spordipreemia nominendid olid Lauri Peegel, võrkpallurid, Miko Pärn, Karl Lõbus, Liiva–Piiri kergliiklustee, Rauno Liitmäe ja Rene Busch. Aasta teo nominendid olid kalapood, Soonda küla tehnoülevaatuspunkt, õppelaeva Aurelia ostmine, Muhu hooldekeskus ja Muhu käsitööseltsi Oad ja Eed näitus “Ajast Aega Ajatu”.

Muhu vallavanem Raido Liitmäe märkis, et nii arvukalt nominente ei ole varasematel aastatel esitatud. “Oli tegus ja aktiivne aasta Muhus,” kinnitas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 855 korda, sh täna 1)