Minge ikka valima! (3)

Tänases lehes, selsamal arvamusküljel põhjendab blogija Pille Kallas, miks tema valimas ei käi.

Kindlasti leidub meie seas arvestatav hulk neid, kel on kuudepikkusest valimiseelsest trallist – kõikvõimalikest kanalitest paiskuvast poliitreklaamist ja mesistest, ent teostamatutena näivatest lubadustest – ammugi villand.

“Mis ma ikka sinna valima lähen, niikuinii midagi paremaks ei muutu,” on vist üsna levinud arvamus. Rääkimata veendumusest, et enamik poliitikutest – kui mitte kõik – olevat niikuinii ainult omakasu peal väljas.

Võib-olla see kaunis tulevik nii kiiresti tõesti ei saabu, kui erakonnad üksteise võidu lubavad. Ja kindlasti on ka Eestis võimu- ja rahaahneid korrumpeerunud poliitikuid. Sellegipoolest ei tasu valimata jätta.

Küllap leidub kandidaatide seas ikka keegi, kes teistega võrreldes ausam, targem ja põhimõttekindlam paistab. Ning äkki, vastupidi kardetule, hakkabki meie elujärg paranema.

Ja kui ei lähegi nii, nagu oodatud-loodetud, on sel, kes valimas käis, vähemalt õigus kritiseerida.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 354 korda, sh täna 1)