Kantsil kerkib saun, Koguva sai kaikraana, Liival tehakse ilusaks

TÜKIKE MUHUMAAD: Rookatusega palkmajad, kiviaiad ja muhumustrilise mütsiga muhulased nagu Muhro juht Mihkel Ling on Muhule nii iseloomulikud. Foto: Tambet Allik

TÜKIKE MUHUMAAD: Rookatusega palkmajad, kiviaiad ja muhumustrilise mütsiga muhulased nagu Muhro juht Mihkel Ling on Muhule nii iseloomulikud. Foto: Tambet Allik

Väikese väina jää on juba ammugi viss või teisisõnu nii kõva, et võimaldab jääpurjetajail Orissaare lähistel võidusõite korraldada. Kas kasutavad ilmastikuolusid ka rookatusemeistrid, varudes merejäält talutarede tarvis väärt katusekattematerjali?

“Lähipäevil lähme proovima. Selle talve roog on kehvavõitu, aga ehk mingisuguse koguse saame kätte. Praegu on meie tööjärg aga Kantsil. Viime sinna majapalgid ja hakkame sauna ehitama,” annab Muhro firma omanik ja juht Mihkel Ling teada.

Lepime Lingiga, ettevõtjaga, tunamulluse Eesti meistriga käsivikatiniitmises ja Muhu vallavolikogu liikmega kohtumise kokku Liival. “Tulen Piirilt oma kontorist. Liivalt Kantsile on kilomeetri jagu. Mehed jõudsid just kraanaga sinna. Töö käib,” räägib firmajuht.

Mõni on rohkem muhulane kui muhulane ise

Muhu hooldekodust mõnesaja meetri kaugusel annab teetähis teada, et oleme jõudnud Kantsi külla. Peagi keerab meie teejuht vasakule põlluvaheteele ja siinsamas see ehitusplats ongi: tükike ehtsat Muhumaad – rookatusega uus palkmaja, kiviaiad, paekividest laotud kelder muhumustrilise uksega ja selle kõrval kena pisike ümmargune saun. Just-just selline suure toru kujuline, mis ammugi moes ja mida ennekõike suvilaomanikud ostavad. Ju jäi siis olemasolev saunakene soomlasest majaomanikule väikeseks, et plaanib uue ehitada.

Põline muhulane Mihkel Ling tunneb heameelt neist inimestest, kes on endale Muhumaale kinnisvara soetanud ja tahavad oma elamise Muhu moodi sättida.

“Mõni neist tahab olla rohkem muhulane kui muhulane ise,” naljatab Ling.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 867 korda, sh täna 1)