Päevakeskuse töötajad ja külastajad pärisid nõukogult aru (43)

Kuressaare hoolekandetöötajad ja päevakeskuse külastajad kohtusid eile abilinnapea Madis Kallase ja SA Kuressaare Hoolekanne nõukoguga, et pärida aru sihtasutuse juhataja Piret Sarjase tagasikutsumise põhjuste kohta.

Päevakeskuse avahooldusjuhi Inge Lunkova hinnangul möödus kohtumine rahulikult. “Saime oma arvamust avaldada ja nõukogu selgitas oma otsust,” lausus ta. “Päris täpselt me nende põhjuste osas selgust siiski ei saanud – vaid nii palju, et Piret Sarjas ei teinud midagi valesti, aga ilmselt on need otsused tulnud liiga kiiresti ega ole arvestanud selle maja sihtgruppe. Räägiti ka kaebustest, kuigi meile ei öeldud, kes ja kust on kaevanud.”

Lunkova sõnul viidati kohtumisel ka nõukogu ja Piret Sarjase vahelisele kokkuleppele, et kõiki detaile ei avalikustata ega selgitata.

“Meile jäi mulje, et seda otsust enam ümber ei vaadata,” ütles Lunkova, lisades, et kuna hoolekandetöötajad pidid eile pärast arutelu oma kohustuste juurde naasma, siis nad kohtumisel räägitut eile omavahel arutada ei saanud. “Ju me teeme seda siis esmaspäeval,” sõnas ta.

Lunkova sõnul töötajate ja nõukogu uut kohtumist kokku ei lepitud.

Eilsele kohtumisele oli lisaks hoolekandetöötajatele tulnud ka grupp päevakeskuse külastajaid.

“Mina küll ei saanud aru, miks Piret Sarjas selle ameti maha panema peaks,” tõdes kokkusaamise järel pensionär Tiiu Kallas.

Kallas ei leia, et päevakeskuse juhtimises oleks midagi valesti tehtud. “Kõik ju toimib – tuba on soe, valgustus korralik, toit hea, ringid töötavad, teadetetahvel on kirjapandud üritusi täis – mida veel vaja on? Kas tõesti on asi selles, et pensionäride ühenduse juhatuse esimees [Helga Nurmekann] ei suuda vahetada 30 ruutmeetri suurust tuba viieteistkümnese vastu?”

Kallase sõnul ei saanud keskuse külastajad sotti ka sellest, kes on see rahulolematu pensionäride seltskond, kes linnavalitsusse allkirjadega kaebekirja viis, ning mille üle selles kirjas kaevatakse.

Kallas avaldas lootust, et ehk saavad asjad selgemaks esmaspäeval, mil on kokku lepitud kohtumine SA Kuressaare Hoolekanne nõukogu esimehe Madis Kallasega.

“Ootame ikkagi põhjendust, mis on nõukogu otsuse taga,” lausus Tiiu Kallas. Tema sõnul on eilsel kokkusaamisel osalenud keskuse külastajate eesmärk, et Piret Sarjas jääks edasi sihtasutuse juhatajaks.


KOMMENTAAR

Madis Kallas, abilinnapea,
SA Kuressaare Hoolekanne nõukogu esimees:

Eilne kokkusaamine hoolekandetöötajatega ja päevakeskuse külastajatega oli pigem informatiivne – selgitasime nõukogu otsuse põhjuseid ja tagamaid. Kuna ametlik kohtumine oli aga kokku lepitud hoolekandetöötajatega, siis rääkisime pikemalt ja põhjalikumalt nendega.

Päevakeskuse külastajatega, kes kohal olid, saame uuesti kokku esmaspäeval.

Meil on Piret Sarjasega kokkulepe, et kuna põhikirjas on õigus juhatuse liige põhjust avaldamata tagasi kutsuda, siis me põhjust ei näita. Seega ei hakka me avalikkuses erinevaid nüansse lahkama. Meie sõnum on – ja olen seda kogu aeg öelnud –, et me ei heida Piret Sarjasele ette tööalaseid tegematajätmisi. Pigem on asi selles, et praeguse nõukogu ja juhataja nägemus lähevad asutuse juhtimise ja arengute osas mõnevõrra lahku.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 266 korda, sh täna 1)