Taaramöll on vaibumas

Saarte Hääl kirjutas veebruari alguses, et seoses panditaara hinnatõusuga aktiviseerus hoogsalt pandipakendite tagastamine. Nüüd on taara tagastamise hoog vaikselt raugemas.

Kui näiteks 1. veebruaril võtsid Kuressaares asuvad Moya OÜ viis taaramasinat vastu 14 954 pandipakendit, siis 14. ja 15. veebruaril jõudis samadesse masinatesse vastavalt 8537 ja 11 044 pandipakendit.

Eesti Pandipakend OÜ juhatuse esimees Rauno Raal ütles siiski, et taara tagastamine on endiselt aktiivne. “Usume, et see kestab veel veebruari lõpuni ning siis olukord rahuneb ja saabub stabiilsus,” lisas Raal. Tema sõnul on suuremates linnades olukord juba stabiliseeruma hakanud, kuid maapiirkondades veel mitte. Näiteks tõi ta, et eile tuli käitluskeskusse Lõuna-Eestist kuus pikka järelhaagist tavapärase kahe või kolme asemel. “Tavapärasest tihedamini on hoovis näha ka meie partneri Saaremaa Kaubaveod autot,” märkis Raal.

Üle Eesti tagastati Raali sõnul 2015. aasta jaanuaris 26% vähem taarat kui 2014. aasta jaanuaris. Saaremaal tagastati 2014. aasta jaanuari teises pooles umbes 195 000 ühekordse kasutusega pakendit. 2015. aastal samal ajal tagastati aga kõigest 77 000 pakendit.

“Kaupluse tagastuspunktist tagasi joogitootja juurde pesemisele ja villimisele jõudvad korduskasutusega klaaspudeleid on sõltuvalt aastast 20–25%,” selgitas Raal, mistõttu tuleb eelnevatele andmetele lisada umbes 20%, et saada pilti kogu tagastatud taara arvust. Selle aasta veebruari kohta praegu nii detailseid andmeid veel ei ole.

Tagastuspunktid Kuressaares ja linna lähistel: Kaubaait, Kihelkonna mnt Säästumarket (poe küljel), Maxima (poes sees), Mooni Säästumarket (poe taga), Selver (poe küljel), Auriga keskus (poe taga), bussiparkla (August Kitzbergi 2A), Roomassaare pood.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 330 korda, sh täna 1)