Saarlaste kõhtu kaovad tuhanded kuklid (1)

MAITSEB HEA: Vastlapäeval teeb suu magusaks vahukooremütsiga kukkel. Kuressaare gümnaasiumi sööklas maiustavad Lenna Pirn, Maria Liis Metsküla, Gerli Loik, Egert Juursoo ja Lysbeth Kask. Foto: Sander Ilvest

Kuressaare gümnaasiumi sööklas maiustavad Lenna Pirn, Maria Liis Metsküla, Gerli Loik, Egert Juursoo ja Lysbeth Kask. Foto: Sander Ilvest/ arhiiv

Saaremaa kondiitrid ja pagarid on andnud endast parima, et saarlastel aasta tähtsaimal liulaskmise päeval lumepuudusele lisaks ka veel vastlakuklitest puudust tunda ei tuleks. Kui arvestada kokku saare suuremad tegijad ja pisemad kohvikud, kus ise vastlakukleid küpsetatakse, võib julgelt öelda, et vastlapäevaks valmib Saaremaal ligi 20 000 vastlakuklit.

Kuressaares Vanalinna kohvik on vastlakukleid müünud juba jaanuarist alates. Kohvikust öeldi, et lisaks tellimustele on tänaseks ette valmistatud poolteist tuhat traditsioonilist päris vahukoorega kuklit. Pagarid hoiavad aga päeva jooksul ahju sooja ja on valmis vajadusel kukleid ka juurde küpsetama.

Saare Leib toimetab oma klientideni üle 7000 vastlakukli ja Saaremaa tarbijate ühistu kondiitrid 11 000. Valikusse kuuluvad peamiselt kahte sorti kuklid: naturaalse vahukoore või vahukreemiga ja kas moosiga või ilma.

Saare Leiva turundusjuht Toomas Ringvee ütles, et kuigi maakonnast välja viidatavate vastlakuklite arv on tänavu suurenenud, müüakse enamik siiski Saaremaa oma inimestele. Täna avab Saare Leib Auriga aatriumis ka spetsiaalse vastlakuklite müügipunkti, kust traditsiooniliste vastlakuklite kõrval saab osta ka lihtsalt kukleid, et neid siis kodus ise vastavalt oma soovidele ja maitsele hea ja paremaga täiendada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 679 korda, sh täna 1)