Tornimäel lubasid uued erakonnad muudatusi

KESKPÕRANDALE KOKKU: Paarsada memme ja taati Saare- ja Muhumaalt lustisid Tornimäe rahvamajas tantsupõrandal ja nautisid üksteise etteasteid. Foto: Kalmer Saar

KESKPÕRANDALE KOKKU: Paarsada memme ja taati Saare- ja Muhumaalt lustisid Tornimäe rahvamajas tantsupõrandal ja nautisid üksteise etteasteid. Foto: Kalmer Saar

“Loodame väga, et suudame anda suunad eelseisvateks valimisteks. Eetriaega on ostnud üle kümne erakonna. Kõigil neil on midagi erakordset öelda ja näidata,” juhatavad Krista Lember ja Krista Riik telestuudioks kujundatud Tornimäe rahvamaja laval sisse järjekordse memme-taadi päeva.

Nii nagu kombeks, ütleb võõrustajana osalejaile tere tulemast kohaliku omavalitsuse juht, Pöide vallavanem Andres Hanso. Esimesena kutsutaksegi püüne peale pöidelased, täpsemalt taidlusrühmade Aderkas, Vokiratas ja Kupar tegelased.

Plakatitega naisi voorib jupiteride valgusse nii vasakult kui paremalt, ka saali kõige tagumisest nurgast.

“Normaalsed Riigikokku!”, “Näri tõru, mitte rahvast!”, “101 pooleks!”, “Intrigantidel mitte kandideerida!” võime plakateilt lugeda. Ühel neist on koguni foto ja selle kõrval tekst “Ma armastan Edgarit”.

Sama mees on pandud ka laulu sisse: “Võta näpust, Edgaril on jõudu vastasleeris teha segadust ja õudu.”

Ja oh imet! Tuntud poliitikud astuvad järjekorras publiku ette. Sealt nad tulevadki. Savisaar koos vihmavarju hoidjaga, Aunaste seelikusabad lehvivad tuules. Juhan Parts on ka saalis rahva ees lubadusi andmas. Minister Urve Palot näeme laevukesi ujutamas.

“Rohkem tuhlikoori me ei viitsi süüa,” kostab lavalt laulu. Õigesti laulavad. Iga poliitiku kohta on valimisstuudiosse tulnutel midagi tabavat öelda. Vahva! Kava lõppedes kostab tormiline aplaus. Sissejuhatus on igati õnnestunud.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 226 korda, sh täna 1)