Lugeja küsib

Millised on valveaja kohaldamise piirangud?

Vastab tööinspektsiooni tööinspektor-jurist Anne Simmulmann:

Valveaeg ei ole tööaeg ega puhkeaeg. Valveaeg on aeg, mil töötaja ei ole kohustatud täitma tööülesandeid, aga on kohustatud olema valmis tööülesandeid täitma. Kuna valveajal ei saa töötaja täiel määral puhkamisele keskenduda, on õigustatud valveaja eest tasu maksmine 1/10 ulatuses töötasust.

Näiteks kui töötaja töötasu on 12 eurot tunnis, peab tööandja valveaja tunni eest maksma 1,20 eurot. Valveaja osa, mil töötaja asub tööülesandeid täitma, loetakse töölepingu alusel tööajaks ning selle eest peab tööandja maksma kokkulepitud töötasu. Valveaega saab rakendada kokkuleppel. Valveaja rakendamisel peab tööandja tagama töötajale igapäevase ja iganädalase puhkeaja. Töötajal peab puhkeaeg olema vähemalt 11 järjestikust tundi. Tööaeg saab seega olla maksimaalselt 13 tundi.

Näiteks juhul, kui töötaja tööaeg on 8 tundi päevas ja tema tööpäevasisene puhkeaeg on 30 minutit, võib töötajat samal päeval rakendada valveajale täiendavalt 4 tundi ja 30 minutit. Samuti peab kinni pidama iganädalase puhkeaja nõudest, mille kohaselt peab töötajale jääma 48 tundi järjestikust puhkeaega nädala jooksul.

Summeeritud tööaja arvestuse korral peab iganädalane puhkeaeg olema vähemalt 36 tundi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 193 korda, sh täna 1)