SÜG avas juubelinäituse (FOTOD)

UUDISTAVAD OMA KOOLI NÄITUST: SÜG-i õpilased (vasakult) Ermo Nõmm, Tanel Lempu, Georg Paomees ja Kevin Räim. Fotot: Tambet Allik

UUDISTAVAD OMA KOOLI NÄITUST: SÜG-i õpilased (vasakult) Ermo Nõmm, Tanel Lempu, Georg Paomees ja Kevin Räim. Fotot: Tambet Allik

Eile avati Kuressaare kultuurikeskuses pidulikult Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilastööde näitus, mis pühendatud kooli 150. sünnipäevale.

“Kui tavaliselt seostame kooli matemaatika, võõrkeele ja eesti keele õppimisega, siis tegelikult saab laua taga muudki teha,” ütles SÜG-i direktor Viljar Aro, viidates, et kasvõi neidsamu pilte, mis seinal, maalida või joonistada. “Mis see kunst muud on, kui elu peegeldus,” märkis ta.

Aro sõnul ei saa nii öelda, et “mul ei ole kunstiannet” või “elevant on kõrva peale astunud”. “Kõik see kunst, mis inimesed endast välja annavad, teeb meele rõõmsaks ja annab jõudu edaspidiseks,” kinnitas direktor Aro, soovitades kõigil pintslid pihku võtta.

Tänulilled andis Viljar Aro üle Kuressaare linna “kunstiemale” Lii Pihlale ja avamisürituse korraldanud kaunite kunstide sektsiooni ainekomisjoni esimehele Mari Ausmehele. Näituse koostanud kunstiõpetaja Jaanika Kask ei saanud kahjuks muude töökohustuste tõttu avamisel viibida.

Linna kunstikuraator Lii Pihl andis omakorda üle nn modellipreemia populaarsele koolijuhile Viljar Arole. Tema populaarsusest annab tunnistust see, et näitusel ülesseatud piltidel on joonistatud, maalitud või kollaažtehnikas kujutatud väga sageli just koolijuhti.

Näituse laulis avatuks SÜG-i vahva poistekoor, kelle dirigent on Mari Ausmees. Luuletusi lugesid 5.b klassi poiss Martin Vesberg ja Kerdo Salujärv 8.b klassist.

Kellel on huvi SÜG-i sünnipäevanäitust vaadata, seadku aga sammud kultuurikeskusse. Näitus jääb avatuks 5. märtsini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 887 korda, sh täna 1)