Valjalas räägiti noorsootööst (1)

aare martinsonValjala vallavanema Aare Martinsoni (fotol) sõnul oli teisipäevase noorsootöö-teemalise kohtumise teemade ring lai – pimedal ajal helkuri kandmisest koolide turvaplaanide ja narkoennetustööni.

“Asja mõte on kord kahe kuu tagant kokku saada, et arutada laste ja noortega seotud küsimusi,” ütles vallavanem Aare Martinson, lisades, et eesmärk on saada ülevaade politsei tegemistest ja arutada noorsootöö parandamise võimalusi vallas. “Ehk siis vastastikune infovahetus ja laiapõhjaline koostöö.”

Valjala vallamajas said kokku piirkonnapolitseinik Hillar Peegel, noorsoopolitseinik Kaisa Nurm, Valjala põhikooli ja lasteaia direktorid Aive Mõistlik ja Marina Tamm, valla sotsiaaaltöötaja Kairi Nuut, volikogu haridus- ja kultuurikomisjoni esimees Kaire Kiil, sotsiaalkomisjoni esimees Angela Mäeots, noorsootöötaja Sille Lapp, põhikooli lapsevanemate hoolekogu esimees Tea Pajula ja vallavanem Aare Martinson.

“Arutati, kuidas panna lapsevanemaid huvituma sellest, mida nende lapsed teevad ja kus viibivad õhtusel ajal,” rääkis vallavanem. Jutuks oli ka, kuidas korraldada noortekeskuse tööd niimoodi, et ka “vanematel” noortel oleks huvi seal käia.

“Otsustati, et lähemal ajal toimub noortekeskuses arutelu, kus kuulatakse ära noorte ettepanekud ja kavandatakse edaspidiseid plaane,” ütles Martinson. Noorte omaalgatus on tema sõnul teretulnud. “Selleks otstarbeks on väike rahasummagi noortekeskuse eelarvesse sisse kirjutatud.”

Teatavasti on Valjala lasteaed korduvalt hädas olnud nende hoovis vandaalitsejatega. Valjala lasteaia direktor Marina Tamm ütles, et see lugu on nüüd lõppenud. Eelmisel nädalal said lasteaias kokku noorsoopolitsei, noored ja nende vanemad ning kuulati ära kõik osapooled.

“Üks noormees vabandas toimunu pärast, tänasin teda selle eest,” sõnas Tamm. Tema sõnul ei peletata noori lasteaia hoovist eemale, kuid neil ei lubata urineerida lasteaia rõdul, lõhkuda hoone seinu, käia katusel, tarvitada alkoholi ja põletada lasteaia vara. Marina Tamm ütles ka, et noored soovisid noortekeskuse lahtiolekuaja pikendamist, mida ilmselt ka tehakse.

Noorteprobleeme arutatakse taas märtsi lõpus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 390 korda, sh täna 1)