Parvlaeval kinni peetud mõrvakatses kahtlustatavad jõudsid kohtu ette (4)

Ajaleht Postimees kirjutas, et Harju maakohtus toimus eile eelistung Virtsu–Kuivastu parvlaeval mullu oktoobris nende jõulise vahistamise tõttu tuntuks saanud peksjate süüasjas. Mõrvakatses süüdistatakse Kent Kuntselit (37), Janek Kiirendit (41), Kalmer Laanemäed (36) ja Martin Kütti (25). Neist kaks esimest on seotud Saaremaaga.

Postimehe andmetel on ohver, Kent Kuntselile korterit üürinud 58-aastane mees jätkuvalt haiglaravil. Väidetavalt peksti kannatanut eelmise aasta 8. augusti öösel seepärast, et ta näppas süüdistatavate tagant 40 000 eurot. Kui Kuntsel peeti kinni kannatanu Õismäel asuvas korteris, siis ülejäänud kamp redutas kaks ja pool kuud Leedus.

Saarlastele palju kõneainet pakkunud jõuline politseioperatsioon parvlaeva reisijatesalongis 23. oktoobri õhtul rikkus tegelikult kahe peidus olnu ja nende elukaaslaste vahel ühes Saaremaa hotellis toimuma pidanud kohtumise, millest olid teadlikud ka Põhja prefektuuri narko- ja raskete kuritegude osakonna töötajad.

Virtsus nägid politseinikud pealt, kuidas Kalmer Laanemäe naine sadamahoone juures auto peatas ja üks eemal passinud kapuutsiga mees kähku auto tagaistmele istus. Viimasel hetkel jooksis praamile ka Janek Kiirend, kes suundus koos tütrega reisijatesalongi laste mängunurka. Laanemäe istus neist veidi eemal lauas. Kiire arupidamise järel otsustati tagaotsitavad sealsamas kinni võtta. Martin Kütt saadi kätte 10. detsembril.

Jaanuari lõpus saatis Põhja prokuratuur kriminaalasja materjalid kohtusse. Nelikut süüdistatakse mõrvakatses ja ebaseaduslikus vabaduse võtmises. Lisaks süüdistatakse Kuntselit ja Laanemäed narkojoobes autojuhtimises ning Kuntselit laskemoona ebaseaduslikus valdamises.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 139 korda, sh täna 1)