Line-tantsijad tantsisid libedal jääl ja lumesajus (1)

TANTSUD ÕUES: Esiplaanil vasakult Helle Peet, Anne Nurk ja ema kõrval tantsib Melani Nõu. Foto: Ivika Laanet

TANTSUD ÕUES: Esiplaanil vasakult Helle Peet, Anne Nurk ja ema kõrval tantsib Melani Nõu. Foto: Ivika Laanet

Talvine line-tantsupäev sai teoks läinud pühapäeval Tõnija jahimaja õuel, kuhu keskpäevaks kogunesid line-tantsijad Kuressaarest, Tornimäelt ja Tõnijalt.

“Meie päev läks väga hästi,” ütles tantsupäeva üks korraldajaid, Tornimäe ja Tõnija line-tantsijate eestvedaja Helle Peet. Tantsijaid soosis ka ilm. Ehkki õues tantsida oli veidi libe ja sadas kerget lund, jäid kõik väga rahule.

Õues tantsiti läbi kõik 40 planeeritud tantsu, seejärel söödi suppi ja kes soovis, võis minna sooja sauna. Talvisel tantsupäeval oli ka veidi pidulikum eesmärk. Nimelt tähistas Tõnija line-tantsurühm Tõnned oma kolmandat sünnipäeva. Helle Peedi juhendada on kaheksa tantsijat.

“Väga tore oli, “ kiitis tantsupäeva Pille Pukk Tõnija tantsurühmast, lisades, et line-tants on hea vaheldus ning meeldiv tegevus hea muusika saatel ja toredas seltskonnas.

Helle Peedi arvates võiks uusi tantsijaid veel juurde tulla. Maal on rühmad päris väikesed. “Raske on rahvast ju kodust välja saada,” nentis Peet. Ta selgitas, et line-tants ei ole tegelikult ju raske. Ei ole ka eesmärki seatud, et kõik oskaksid filigraanselt tantsida. “Pigem tantsitakse ikka oma rõõmuks, sest tantsimine – see on puhas rõõm,” kinnitas Helle Peet.

Tantsupäeva kavasse olid võetud lihtsamad tantsud, mida oskasid kõik rühmad. Uute tantsude õpetamine võtab aega ja õues võib ka veidi vilu hakata. Tantsupäev korraldati koostöös Tõnija seltsiga. Üritust toetas Valjala vald. Suleima Tikka, kes on olnud line-tantsijate hea toetaja ja abiline, keetis supi ja küpsetas kringli.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 577 korda, sh täna 1)