Kustutustööd Kudjape klaasplasti tehases jätkuvad (VIDEO ja FOTOD) (5)

Autor: Tambet Allik

Fotod: Tambet Allik

Täna kell 12.57 sai häirekeskus teate tulekahjust Lääne-Saare vallas Kudjape alevikus, kus helistaja sõnul põles klaasplasti tehas. Sündmusele reageerisid päästjad Kuressaare, Orissaare, Kihelkonna ja Pihtla komandodest.

Esimesena jõudsid sündmuspaigale Kuressaare päästjad, ent nende saabudes oli leegid hoone katusest väljas. Hoones viibinud töötajad said omal jõul hoonest välja. Tulekahjust eraldunud suits on aga äärmiselt mürgine ja tuul kannab seda lähedal asuvatele küladele, mistap palutakse elanikel hoida aknad suletuna.

Lääne päästekeskuse pressiesindja Katrin Zagorski ütles Kadi raadio uudistele, et esialgsetel andmetel põles hoones sees klaasplastik. Hoonesse sisenesid suitsusukeldajad ja algasid kustutustööd. Ise sündmuskohal viibinud Zagorski teatel läheb kohapeal suits otse üles. “Ma ei oska öelda, mis on kilomeeter eemal, kas suits hajub või tuleb maapinnale, aga mõistlik abinõu on hoida praegu aknad, uksed ja ventilatsioonisüsteemid suletud.”

Suurem põleng, mis paksu musta suitsu tekitas, on saadud kontrolli alla ja hetkel tegelevad päästjad järelkustutustöödega ning otsivad tulepesasid. Kustutustööde käigus said kaks päästjat kergemaid põletushaavu, kohapeal olnud kiirabi vaatas päästjate vigastused üle ning lubas nad peale tervisekontrolli tagasi tööd tegema.

Esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse tuletöödest. Millest täpsemalt, selgitab välja menetlus.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 3 742 korda, sh täna 1)