Ministriportfellid: Laanet, Aeg, Hanso, Saar, Tiidus? (14)

Ajaleht Postimees kirjutas laupäeval võimalikest ministrikandidaatidest, kelle hulgas oli ka mitu saarlast.

Ajalehe hinnangul võiks Reformierakond pakkuda siseministri portfelli endisele siseministrile ja praegusele riigikogu liikmele Kalle Laanetile, samale ministritoolile võiks aga IRL-i nägemuses istuda Raivo Aeg, endine kapo juht, kes on samuti Saaremaalt pärit ja alustas oma karjääri sarnaselt Laanetiga Saaremaal. Üllatuslikult ei nimeta Postimees Urve Tiidust Reformierakonna valikus kultuuriministri kohale esimesena, vaid alles teisena Yoko Alenderi järel.

Välisministri kohale võiks SDE Postimehe arvates välja pakkuda välispoliitika eksperdi, Kuressaare linnapea Hannes Hanso kandidatuuri, põllumajandusministrina võiks sama erakond aga välja käia kunagise teatrimehe, SDE peasekretärina töötava riigikogu liikme Indrek Saare.

“Seadsime need nimekirjad kokku, mõeldes parteide sisehierarhia loogikale (kel rohkem hääli, sel rohkem lootust), kandidaatide järjestusele valimisnimekirjades, kuid ka sellele, kes ise ministriks ihkaks või keda erakond ministritoolile lubada ei tahaks,” märgib Postimees.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 675 korda, sh täna 1)