Tervislikud smuutid teevad olemise heaks

SMUUTIDE LUMMUS: “Uskumatult põnev maailm,” ütleb Eva Mitt, kes alustas roheliste smuutide tegemist ja joomist paar aastat tagasi ning on nüüd ülirahul. Foto: Raul Vinni

SMUUTIDE LUMMUS: “Uskumatult põnev maailm,” ütleb Eva Mitt, kes alustas roheliste smuutide tegemist ja joomist paar aastat tagasi ning on nüüd ülirahul. Foto: Raul Vinni

“Smuutid on minu jaoks uskumatult põnev maailm,” ütleb särtsust ja energiast pakatav kuressaarlane Eva Mitt, kes alustab iga hommikut omavalmistatud värske rohelise smuutiga.

Eva avastas smuutid enda jaoks pärast seda, kui tervis hakkas käest minema. Pidev väsimus, stress ja kaalutõus olid igapäevased kaaslased ning kui ta töö juurest otse haiglasse viidi, hakkas ta mõtlema, mis on tema elus valesti. Otsis abi internetist, luges läbi hulgaliselt raamatuid ning lõpuks leidis selle, mida oli otsinud ja vajanud. Roheliste smuutide maailma.

Eva on katsetanud smuutide sadu erinevaid variante. Nii mõnedki on muidugi ka “aia taha” läinud. On tulnud kas liiga roheline, liiga jäine või pole maitse ikka see päris õige.

“Teen neid vastavalt sellele, kuidas hing ihaldab ja maitsemeel tahab,” ütleb ta, lisades, et muidugi on tal kujunenud ka mõned lemmikud. Algajatel soovitab ta siiski retsepte jälgida. “See maailm on nii põnev, siin on nii palju avastamist ja leidmist,” õhkab Eva, kes hommikul teeb blenderis valmis ühe kuni poolteist liitri smuutit. Pärast smuuti joomist jagub energiat ja reipust terveks päevaks. “Kui tasapisi alustada, hakkab keha ise juurde küsima ja minu puhul on tegemist vist juba sõltuvusega,” naerab Eva, kelle sõnul ei ole midagi nauditavamat kui segada kodus olles endale kokku värsketest puuviljadest ja rohelisest lemmikjook, mis on tulvil vajalikke toitaineid.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 928 korda, sh täna 1)