Egon hoiab oma südametunnistuse puhta (4)

ARMASTAB FOTOKUNSTI: Egon tunneb end kui kala vees nii kaamera taga kui ka ees. Foto: Priit Kallaste

ARMASTAB FOTOKUNSTI: Egon tunneb end kui kala vees nii kaamera taga kui ka ees. Foto: Priit Kallaste

Egon Ligi nimi on ilmselt paljudele tuttav. Teda teatakse eelkõige fotokunstnikuna, ent see pole ainus, mis teeb Egonist Egoni. Tema otsuseid elus juhib paljuski usk, mis nii mõneski eelarvamusi tekitab. Teda see aga ei heiduta.

Egon Ligi on Jehoova tunnistaja. Fakt, et keegi on Jehoova tunnistaja, tekitab paljudes juba eos tõrke. Tõsi, eks selle tõrke taga peitu mõni varasem ebamugav kokkupuude, kellegi teise räägitud kogemus, kuidas see või teine tuttav “hakkas usklikuks ja pööras täiesti ära”. Egon mõistab neid ja ütleb, et tema on valinud usu eelkõige iseenese pärast.

Mullu oleks ta pidanud läbima ajateenistuse, aga oma veendumustele truuks jäädes otsustas ta minna hoopis asendusteenistusse. Kutse tuli tema jaoks sobival hetkel. Ta oli siis 22-aastane ning tal oligi soov n-ö pesast välja lennata.

Mitte keegi pole ju täiuslik

Egon juhtus sel teemal oma sõbra Priit Kallastega rääkima, kes lõpetas parasjagu keskkooli ja kel oli samuti mõttes asendusteenistus. Mõeldud, tehtud. Egon kirjutas oma soovist mitmele Pärnu ettevõttele. Nende hulgast, kes talle vastasid, valis ta sobiva.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 643 korda, sh täna 1)