Linnaarhitekt: keskväljaku läbimine muuta autodele ebamugavaks (44)

Kuressaare vastne linnaarhitekt Loona Lepp leiab, et praegu on linnaruumis eelistatud autod, kuid kesklinnas tuleks eelistada jalakäijaid ja jalgrattureid. “Keskväljakut autoliiklusele päris ei sulgeks, kuid autodele tuleb seal liiklemine ebamugavaks teha,” sõnas Lepp 21. jaanuaril Kuressaare linnavolikogu arengukomisjoni koosolekul.

Lepa sõnul on linnvalitsuses kaante vahel realiseerimist ootav keskväljaku rekonstrueerimisprojekt mõistlik. Platsiga on tema sõnul võimalik integreerida koostöös Eesti Arhitektide Liiduga plaanis olev kesklinna nii-öelda võistlusala, mis võiks haarata lähimad kvartalid ümber keskväljaku.

“Mõttes on tekitada mitmefunktsiooniline ühtne ala, kus ei eristuks tänavad ja õued –kõik oleks põnev linnaruum, kus seguneksid välikohvikud, jalakäijad, kergliiklus, ürituste korraldamise alad,” rääkis Lepp. Kõnealust ala võiks linnaarhitekti sõnul läbida vaid üks autorada.

Selleks, et kesklinnast möödasõitu paremini korraldada, pani Lepp ette teha ühesuunaline ringtee ümber bussijaama kvartali. Uuest tänavast ja Pärna tänavast saaksid ühesuunalised paralleeltänavad. “Tallinna tänava arendamisel tuleb silmas pidada, et see on meie linna peatänav, mitte linna läbiv maantee,” sõnas Lepp.

Lepp rõhutas oma sõnavõtus, et tegemist on tema isiklike, mitte linnavalitsuse seisukohtadega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 070 korda, sh täna 1)